27/11 De Leijgraaf

Uden 27-11-2003

DISTRICT DE LEIJGRAAF

GROTE HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, Uden

De politie district De Leijgraaf heeft donderdagmiddag in een loods aan de Sonhofweg in Uden een grote hennepkwekerij ontdekt. De 70-jarige bewoner van het pand is in verband hiermee aangehouden. In de professioneel ingerichte kwekerij bevonden zich 1500 hennepplanten. De hennep en alle apparatuur is inbeslaggenomen. Medewerkers van Essent onderzoeken of er illegaal stroom werd afgetapt.

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL MOTOREN/QUAD,

Heeswijk Dinther

De politie District Aa & Dommel heeft woensdagavond op de rijksweg A2 onder Best een 27-jarige man uit Heeswijk Dinther en een 33-jarige man uit Heerlen aangehouden als verdacht van diefstal van motoren en een quad. De politie district Maasland kreeg een melding van oplettende getuigen dat er twee personen vermoedelijk van diefstal afkomstige motoren op de Kanaaldijk-Noord in Heeswijk Dinther in een busje aan het laden waren. Agenten van District Aa & Dommel zagen het busje rijden over de N279 in de richting van s-Hertogenbosch. Uiteindelijk kon het voertuig op de A2 onder Best staande worden gehouden. In het busje bevonden zich twee motoren en een quad. De twee inzittenden van het busje zijn als verdachte zijn aangehouden. In ieder geval één van de motoren bleek in de nacht van 25 op 26 november uit een schuur in Uden te zijn ontvreemd. Naar de herkomst van de andere motor en de quad wordt een onderzoek ingesteld. De politie District De Leijgraaf onderzoekt de diefstallen. Zij verzoeken eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

LICHTGEWONDE BIJ AANRIJDING, Uden

Woensdagavond heeft op de kruising Mellesingel / Violierstraat in Uden een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 25-jarige bestuurster uit Uden liep daarbij lichte verwondingen op. Het slachtoffer verleende op de kruising waar zij linksaf wilde slaan geen voorrang aan de haar tegemoetkomende 22-jarige plaatsgenoot. Beide autos liepen zware schade op. Het slachtoffer is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel.

FIETSTER LICHTGEWOND BIJ AANRIJDING, Uden

Woensdagavond heeft op de kruising Leeuwerikseweg, Meerloseweg en Aldetienstraat in Uden een aanrijding plaatsgevonden. Een 45-jarige Udense automobiliste verleende geen voorrang aan twee fietsers. Eén van hen een 20-jarige fietster kwam daardoor ten val en liep vermoedelijk een breuk in haar voet op. Zij is per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Veghel. De andere fietser bleef ongedeerd.

COMPUTER ONTVREEMD BIJ BEDRIJFSINBRAAK, Uden

Van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Oostwijk in Uden. Toegang werd verkregen door het vernielen van een ruit. Uit het pand is o.a. een computer ontvreemd.

JONGEN IN GEZICHT GESLAGEN, Uden

Donderdagmorgen is een 16-jarige Udenaar op het Kleinveld in zijn woonplaats in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer volgde op school een les. Een klasgenoot maakte vervelende opmerkingen in zijn richting. Toen hij daar wat van zei, kreeg hij een klap in zijn gezicht en hield daar een pijnlijke plek aan over. Op advies van een leraar heeft hij aangifte gedaan bij de politie. De politie onderzoekt de zaak.