27/11 Den Bosch

's-Hertogenbosch 27-11-2003

ROSMALENAAR BEKENT GROOT AANTAL BRANDSTICHTINGEN

De op 18 november 2003 aangehouden 24-jarige Rosmalenaar, die verdacht wordt van een groot aantal brandstichtingen aan o.a autos, caravans en een tuinhuisje in Rosmalen heeft inmiddels in een aantal zaken een bekentenis afgelegd.

Feiten

De serie branden werden gesticht in de nacht van zaterdag 21 juni op zondag 22 juni 2003. In die nacht gingen ruim twintig autos-en caravans en een tuinhuisje in vlammen op. Één van de caravans stond volgepakt met vakantiespullen. In de nacht van 19 op 20 juli brandden twee autos, een bouwkeet en een tuinhuisje uit. In de nacht van 11 op 12 september brandden twee autos uit, bij drie autos bleef het bij een poging. In de meeste gevallen moest de brandweer er aan te pas komen om de branden te doven. De schade van de brandstichtingen beloopt in de honderdduizenden euros.

Onrust

De brandstichtingen vonden plaats in de wijken Overlaet, Hondsberg en Sparrenburg in Rosmalen en veroorzaakten grote onrust onder de bewoners.

Rechercheteam

De politie zette een rechercheteam op de zaak en justitie loofde een beloning van 5000,= uit voor de gouden tip. Naast onderzoeken door de technische recherche werd o.a. een buurtonderzoek onder 500 Rosmalense gezinnen uitgevoerd. De branden zijn op 7 oktober jl. ook aan de orde geweest in het regionale opsporingsprogramma "Bureau Brabant". E.e.a. heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de 24-jarige Rosmalenaar. De voorlopige hechtenis van de verdachte is gisteren met 30 dagen verlengd. Hij heeft inmiddels over een groot aantal branden een bekentenis afgelegd. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.

AUTOINBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Woensdagavond hebben agenten op de Koninginnelaan in s-Hertogenbosch een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor een auto-inbraak. De agenten zagen dat de man een ruit van de auto insloeg en in de auto ging zitten. Zij hielden hem direct aan. Hij is ingesloten.

VANDALEN AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Van woensdag op donderdag zijn op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch, drie Bosschenaren van 20,21-en 22 jaar oud aangehouden voor vernieling van bloembakken bij een uitgaansgelegenheid. Het drietal was buiten gezet omdat zij binnen met bierglazen aan het gooien waren geweest. Buiten leefden zij hun frustratie uit op de bloembakken van het pand. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

DRONKEN MAN WEIGERT HORECAGELEGENHEID TE VERLATEN, s-Hertogenbosch

Woensdagavond is een 31-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Kolpertstraat in zijn woonplaats aangehouden voor dronkenschap en huisvredebreuk. De man wilde een aldaar gevestigde horecagelegenheid op vordering van de eigenaar niet verlaten. De verdachte had tevens voor een bedrag van 31,= gegeten en gedronken en weigerde te betalen. Hij is voor verhoor ingesloten.

VIER TILBURGERS AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING,

s-Hertogenbosch

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Sint Janssingel in s-Hertogenbosch vier Tilburgers van 22, 23, 24- en 24 jaar oud aangehouden nadat zij zonder enige reden twee plantenbakken van een café op de Karrenstraat hadden vernield. Zij zijn voor verhoor ingesloten.