Gemeente Ede

nummer 273 / Ede, 27 november 2003

Veteranen in 2004 gratis naar Nederland

Ede ondersteunt actie `See you in September"

Volgend jaar september is het 60 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. In deze regio zullen dan verschillende bijzondere herdenkingsbijeenkomsten plaatsvinden. De veteranen, de mannen die destijds voor onze vrijheid vochten, willen graag voor de laatste keer hierbij aanwezig zijn. Met de actie `See you in September' willen de Stichtingen Airborne Herdenkingen en `Lest we Forget' alle veteranen gratis naar ons land laten komen.

Ruim 500 Arnhem veteranen en hun begeleiders hebben zich inmiddels aangemeld. Zij wonen over de hele wereld, van Canada tot Nieuw Zeeland. De vliegmaatschappij British Airways en vervoersmaatschappij Connexxion zullen de veteranen tegen een sterk gereduceerd tarief vervoeren. Met de actie `See you in September kunnen bedrijven, instellingen, verenigingen, serviceclubs, maar ook particulieren de overtocht van een veteraan met begeleider adopteren. Dit kan door de speciale `See you in September' kaart in te vullen. De kosten bedragen EUR 333 voor één veteraan + begeleider. Als dank ontvangt de donateur twee toegangskaarten voor het `Thank you Veterans' programma op 16 september 2004 in het Gelredome.

Omdat het de laatste grote herdenking zal zijn, is het belangrijk dat zo veel mogelijk veteranen deze herdenking kunnen bijwonen. Zij staken in 1944 hun nek uit, wij geven in 2004 een hand terug.

Vanaf 3 december zijn de kaarten te krijgen bij de VVV-kantoren in Ede, Arnhem, Renkum en Over Betuwe en het Airborne museum in Oosterbeek. U kunt ook bellen naar de Stichting `Lest we Forget' telefoonnummer (0318) 416 869 en de Stichting Airborne Herdenkingen (026) 35 11 823.