KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Haal uw ruiter- of koetsiersbewijs!

11/27/2003

De KNHS organiseert vanaf februari 2004 cursussen om het ruiter- of koetsiersbewijs te halen. Het ruiter- of koetsiersbewijs is voor ruiters wat het rijbewijs is voor automobilisten. Door het behalen van het ruiter- of koetsiersbewijs draagt u bij aan een veiliger beoefening van de paardensport en aan de versterking van de positie van de recreatieve paardensport in Nederland. Als houder van het bewijs bent u in Europa verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade toegebracht aan anderen, voor een bedrag van maximaal 750.000,- per geval en 1.500.000,- per jaar.

De cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs en bestaan uit acht lesavonden, die van 19:30 tot 22:30 uur duren. Aan iedere cursus kunnen 15 deelnemers met hun paard/pony meedoen. De kosten voor deelname zijn 245,- per persoon.

Als bezitter van het ruiter- en/of koetsiersbewijs bent u lid van de KNHS via de Recreatiesportvereniging en ontvangt u in 2004 gratis het nieuwe informatieve paardensportmagazine van de KNHS.


Bron: KNHS