Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (27/11)

Bergen op Zoom, donderdag 27 november 2003

Politie houdt verdachte aan voor het plegen van huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Twaalf politiemensen zijn er donderdagmiddag in geslaagd in enkele uren tijd een 49-jarige verdachte van huiselijk geweld aan te houden. Donderdagmiddag rond 15.00 uur meldde een vrouw uit Bergen op Zoom Noord zich bij de politie, die verklaarde dat zij en haar twee kinderen al jarenlang worden bedreigd en lastiggevallen door haar ex-echtgenoot. Donderdagmiddag wist de vrouw haar woning uit te vluchten, nadat de man daar was binnengedrongen en haar had mishandeld. Ze meldde zich vervolgens ten einde raad bij de politie, die onmiddellijk een team politiemensen wist vrij te maken om de verdachte op te kunnen sporen. De verdachte werd twee uur later aangehouden op een camping in Bergen op Zoom. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bromfietser raakt licht gewond bij aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 17-jarige bromfietser uit Bergen op Zoom licht gewond bij een aanrijding. De jongen reed op de van Overstratenlaan en verleende geen voorrang aan een automobilist die op de Noordsingel reed. De jongen kwam ten val en brak zijn arm. Hij is per ambulance overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis.

Vernieling autos

ROOSENDAAL: Donderdag werd bij de politie door meerdere personen aangifte gedaan van vernieling van een autospiegel. Al de getroffen autos, vermoedelijk zon 15 tot 20 exemplaren, stonden geparkeerd in de Burgerhoutsestraat. Vermoedelijk werden de vernielingen in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 1.00 uur gepleegd. Een bezorgde getuige informeerde de politie toen telefonisch dat hij een groepje van zon vijf jongemannen bij de autos had zien rondhangen. Toen de politiemensen ter plaatse waren, troffen zij de vernielzuchtigen echter niet meer in de omgeving aan. Eén van de gedupeerden meldde de politie zelfs dat hij voor de tweede keer in een week door de vernielingen werd getroffen.

Poging diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Woensdagavond is tussen 19.00 uur en 20.00 uur ingebroken in een auto die geparkeerd stond in het Emile van Loonpark. Onbekenden hebben een ruitje vernield, maar niets uit de auto weggenomen, wellicht omdat men gestoord werd. De gedupeerde eigenares heeft via de digitale aangifte gedaan van vernieling/poging diefstal.

Politie houdt auto-inbreker aan

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie rond middernacht van een attente getuige de telefonische melding dat hij een man had gezien, die aan het inbreken was in autos die geparkeerd stonden op de Nieuwe Markt. Omdat de melder zijn ogen goed de kost had gegeven alvorens te bellen, kon hij de politie een goed signalement van de inbreker doorgeven. Een politie-eenheid, die juist op dat moment dicht bij de bewuste lokatie was, passeerde al bij het aanrijden een man, die voldeed aan het signalement. Eén van de politiemensen is hierop uit de auto gestapt en heeft de verdachte korte tijd man lopend gevolgd. De andere agent heeft een kijkje genomen bij de autos, die een stukje verderop geparkeerd stonden. Hier trof hij tevens een gedupeerde, vanuit wiens auto zojuist een autoradio was gestolen. De gevolgde man, een 36-jarige inwoner van Den-Haag, werd vervolgens door de politie aangehouden. Hij had de autoradio al veilig gesteld in zijn eigen auto. De man werd ingesloten en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag werd een 46-jarige vrouw door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Van Beethovenlaan betrapt op het plegen van winkeldiefstal en vervolgens overgedragen aan de politie. De vrouw had verzorgingsartikelen in haar tas gestopt en deze zonder af te rekenen uit de winkel willen meenemen. Toen zij het detectiepoortje passeerde, ging echter het alarm af. De vrouw heeft een dagvaarding ontvangen van de politie, waarna zij werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Politie stelt onderzoek in na aantreffen stoffelijk overschot

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag troffen politiemensen in een woning aan de Iepenberg het stoffelijk overschot aan van een 78-jarige alleenstaande vrouw. De ondersteunende zorgverlening had de politie ingeseind, omdat zij al twee weken niets van de bewoonster had vernomen en ongerust werd. Uit onderzoek door een GGD-arts bleek dat de vrouw vermoedelijk omstreeks het moment van haar laatste contact aan een natuurlijke dood gestorven is. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van eventuele nabestaanden van de vrouw, waaruit bleek dat de vrouw vermoedelijk geen naaste familie meer heeft.

Oplichting

ROOSENDAAL: Een 41-jarige vrouw uit Roosendaal heeft woensdag bij de politie aangifte gedaan van oplichting. De vrouw had via Internet bij het Rotterdamse bedrijf Compies een laptop besteld en daarvoor 450 euro aanbetaald. De laptop is echter nooit afgeleverd. De vrouw heeft zelf via internet de nodige informatie over het bedrijf opgezocht en is daarbij tot de ontdekking gekomen dat het TROS-televisieprogramma Radar reeds in contact is gekomen met vele gedupeerden van dit bedrijf, dat inmiddels met de noorderzon vertrokken lijkt te zijn.

Inbraak school

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdag aangifte opgenomen van inbraak in een schoolgebouw aan de Bovendonk. De diefstal werd reeds in het weekend van 22 en 23 november gepleegd. Bij een raam werden de glaslatten verwijderd en werd de ruit uitgenomen. Vermoedelijk is men niet binnen geweest, maar is men er in geslaagd door het raam een magnetron weg te nemen.

Bron: Manon Ostendorf