2e persbericht van donderdag 27 november 2003

Eindhoven 27-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal bestelauto

Tussen dinsdagavond en donderdagmorgen is in de Berliozlaan een witte Mercedes Benz 208D met het kenteken 28-VD-NL gestolen.

Eindhoven: Diefstal auto

Donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur is op een parkeerplaats aan de Stationsweg een blauwe Opel Kadett met het kenteken YT-80-PP gestolen.

Deurne: Taxichauffeur mishandeld

Donderdagmorgen rond 2.00 uur is op de Markt in Deurne een 21-jarige taxichauffeur mishandeld. De chauffeur stond op een taxistandplaats aan de Markt. Een onbekende man kwam naar hem toegelopen. In de veronderstelling dat de man een klant was opende de chauffeur een portier. Hij werd toen door de man uitgescholden voor vieze buitenlander en zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen. De dader is een man van ongeveer 25 jaar oud. Hij heeft een fors postuur en is ongeveer 1.75 meter groot. Hij had donkerblonde korte haren. Hij droeg een zwarte jas en een spijkerbroek.

Bakel: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 12.15 en 14.30 uur heeft de politie op de Gemertseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 83 bestuurders op de bon gezet. De snelste reed 84 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Regio: Verdachte aangehouden voor verkrachting in Heelsum

Dinsdagavond 25 november 2003 heeft de politie voor haar collegas in Gelderland-Midden een 35-jarige verdachte uit Son en Breugel aangehouden op verdenking van een verkrachting die 8 september in Heelsum heeft plaatsgevonden.

Maandagavond 8 september is een 20-jarige vrouw uit Heelsum verkracht langs de Utrechtseweg in Heelsum. Het onderzoeksteam is toen direct gestart met het onderzoek en heeft onder andere een compositietekening getoond en een passantenonderzoek gehouden. De politie kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor nadat er een verband bleek te zijn met diverse zaken, waaronder schennisplegingen, in Asten en Someren op 6 augustus jl. Met die link is het onderzoeksteam door gaan zoeken in de omgeving van Eindhoven en dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de verdachte.

De verdachte heeft inmiddels de verkrachting in Heelsum bekend. Hij is in verzekering gesteld en hij zal morgen voor de rechter-commissaris worden geleid.

Informatie over deze zaak bij de politie Gelderland-Midden Remke Weller, tel. (026) 3524315