HOGESCHOOL INHOLLAND


Benoeming nieuw lid College van Bestuur INHOLLAND

Den Haag - De Raad van Toezicht van Hogeschool INHOLLAND heeft besloten om Prof. Dr. Marijk C. van der Wende (43) te benoemen tot lid van het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND. Daarmee bestaat het College van Bestuur van de hogeschool uit voorzitter Jos Elbers, vice-voorzitter Lein Labruyére en Marijk van der Wende als lid CvB. Marijk van der Wende is op dit moment werkzaam als hoogleraar en onderzoeker op het terrein van Hoger onderwijsbeleid bij het Centre for Higher Education Policy Studies (CHEPS) van de Universiteit Twente. Van der Wende zal per 1 maart 2004 in dienst treden bij INHOLLAND.

Marijk van der Wende heeft haar sporen verdiend als onderzoeker en beleidsadviseur in binnen- en buitenland. Haar onderwijsachtergrond ligt op het terrein van de pedagogiek en de onderwijskunde(doctoraal Universiteit van Amsterdam). Dit resulteerde in een promotie (Universiteit van Utrecht) in 1996, gevolgd door de benoeming tot hoogleraar vaan de Universiteit Twente in 2001.

Het College van Bestuur en de Raad van Toezicht hebben bij het zoeken naar een derde lid van het College van Bestuur zich laten leiden door het Instellingsplan van Hogeschool INHOLLAND. Leidend waren de ambities van INHOLLAND in het kader van de bachelor-masterstructuur, onderwijskwaliteit en de internationale positie die de hogeschool wil innemen. Het College van Bestuur is dan ook verheugd dat Marijk van der Wende tot het College toetreedt. De definitieve portefeuilleverdeling wordt nog vastgesteld.

Hogeschool INHOLLAND heeft 22 vestigingen in de Randstad, 3000 medewerkers en 40.000 studenten. Hogeschool INHOLLAND biedt meer dan 200 hbo- opleidingen.
///einde persbericht///

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Mirko Creyghton, woordvoerder INHOLLAND. Tel. 070 312 3247 of 06 54936216 of E-mail: Mirko.Creyghton@INHOLLAND.nl

27 nov 03 17:15