Ministerie van Justitie

Nieuwsbrief Jeugdzorg weer uit
27 november 2003

De nieuwsbrief Jeugdzorg november 2003 is uit. Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke publicatie van het ministerie van Justitie, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Taskforce aanpak wachtlijsten jeugdzorg.

In het november-nummer wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Wet op de jeugdzorg die niet 1 januari 2004, maar pas op een later tijdstip ingaat. Zo wordt ingegaan op het bestuursakkoord dat staatssecretaris Ross, minister Donner en het IPO eind oktober 2003 hebben gesloten over het financiële kader voor de uitvoering van de Wet op de jeugdzorg in de periode 2004 tot en met 2006.

De regionale infobijeenkomsten over de nieuwe Wet zijn een groot succes. In de nieuwsbrief een impressie van de bijeenkomst in Zeeland die op 8 oktober jongstleden plaatsvond. Ook is er aandacht voor de interactieve bijeenkomsten voor gemeenten, die worden georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van VWS.

Verder een interview met Corrine Dettmeijer die al meer dan twintig jaar in Den Haag werkzaam is als kinderrechter. Andere onderwerpen die in de nieuwsbrief aan bod komen, zijn onder meer het onderzoek naar de cliënten van de jeugdzorg en het werken met Eigen kracht conferenties.