Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 26 NOVEMBER 2003 verordeningen
De gemeenteraad heeft op 11 en 13 november jongstleden de volgende verordeningen vastgesteld:

* De "verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2004";

* De "verordening op de heffing en invordering van rioolrecht 2004";
* De "verordening op de heffing en invordering van de afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2004";
* De "verordening op de heffing en invordering van marktgeld 2004";
* De "verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2004";

* De "verordening op de heffing en invordering van leges 2004";
* De "verordening op de heffing en invordering van belastingen op roerende woon- en bedrijfsruimten 2004";

* De "verordening op de heffing en invordering van Onroerende-zaakbelastingen 2004".

Deze verordeningen zijn op 26 november 2003 opgenomen in het Gemeenteblad. Dit blad kunt u desgewenst inzien. Maakt u daarvoor even een afspraak met één van de medewerkers van de afdeling Financiën (tel. 050-3018267/3018271).
De bovengenoemde verordeningen treden op vrijdag 28 november 2003 in werking.
De datum van ingang van heffing is 1 januari 2004. aangevraagde bouwvergunning (regulier):

* vernieuwen en veranderen boerderij Noordwolderweg 9, Noordwolde (18-11).

* veranderen woonark (plaatsen schutting), ws Boterdiep Oz 5, Zuidwolde (18-11);

* plaatsen schutting Herestreek 7, Bedum (20-11).
1. plaatsen van een schutting, Waldadrift 60, Bedum (verzoek K.L. van Dijken);

2. plaatsen van een schutting, De Lijnbaan 101, Bedum (verzoek H. Ploeg);

3. vergroten van een woning, 't Holtstek 15, Bedum (verzoek J. Vriesema).
De bouwplannen liggen vanaf 27 november 2003 voor een periode van vier wijziging bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Bedum maken op grond van artikel 11, lid 5 van de Wet op de ruimtelijke ordening het volgende bekend: Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen hebben per besluit van 11 november 2003, nr. 2003-17814, een wijziging van het bestemmingsplan BUITENGEBIED Bedum goedgekeurd. De wijziging betreft de toekenning van een bebouwingsvlak voor het oprichten van een veehouderij aan het fietspad/bedrijfsontsluitingspad Grote Haver te Onderdendam.
Het goedkeuringsbesluit met bijbehorende stukken ligt van 27 november 2003 tot en met
7 januari 2004 ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

lokale agenda 21

Lokale Agenda 21 ontstond in 1992 als uitvloeisel van uit de VN-conferentie over "Milieu en Ontwikkeling" in Rio de Janeiro. De Agenda bevat honderden "opdrachten" aan lokale overheden en maatschappelijke organisaties over natuur, milieuzorg en ontwikkelingssamenwerking. Het betreft een actieprogramma voor de 21e eeuw, om te komen tot een duurzame ontwikkeling. Een duurzame ontwikkeling die voorziet in de behoeften van nu, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties aan te tasten. Bovendien gaat het om een ontwikkeling naar een eerlijker verdeling van de welvaart tussen Noord en Zuid.
In de gemeente Bedum maakt de Lokale Agenda 21 deel uit van het milieubeleid. Er is een werkgroep van maatschappelijke partijen en burgers, die de gemeente adviseert over het Lokale Agenda proces, over projecten en over de uitvoering van activiteiten. De werkgroep komt één keer in de 6 weken bij elkaar om te vergaderen. De volgende vergadering heeft plaats op 3 december 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis van Bedum. Mocht u interesse hebben voor Lokale Agenda 21in Bedum dan kunt u contact opnemen met de heer A. Kuik. (tel. 050-3018216; e-mail a.kuik@bedum.nl) van de gemeente Bedum.

wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders hebben een vergunning op grond van de Wet milieubeheer verleend aan:

* Loonbedrijf MEBO B.V., Ellerhuizen 15, 9781 TS Bedum (uitbreidingsvergunning Wet milieubeheer; uitbreiden loonbedrijf en handelsonderneming met werktuigenloods en materieel, beschikking 2003/6).

Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden in het belang van de bescherming van het milieu. De aanvraag, de vergunning en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 27 november 2003 tot en met 8 januari 2004. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis, afdeling VROM, Schoolstraat 1 in Bedum en in de Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum.
De procedure rond de ontwerpvergunning heeft geen wijzigingen opgeleverd in de definitieve vergunning. Tegen het besluit kan tot en met 8 januari 2004 beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit al bedenkingen hebben ingebracht. Ook belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat ze geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp kunnen beroep instellen. Het besluit wordt van kracht na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn beroep is ingesteld en/of een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening moeten in tweevoud worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een vergunning wordt niet eerder van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Verkeersmaatregel Winsumertrekweg

Als gevolg van de instelling van een aslastbeperking op de brug "Pietstil" in de Winsumerweg (provinciale weg N996, Winsum - Onderdendam) wordt de Winsumertrekweg/ Trekweg naar Onderdendam tussen Winsum en Onderdendam door vrachtverkeer gebruikt als sluiproute. Omwille van de instandhouding van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan alsmede het verzekeren van de veiligheid op de weg hebben burgemeester en wethouders van Bedum in nauw overleg met de gemeente Winsum besloten tot de volgende maatregelen:
1. Het instellen van een breedtebeperking over de gehele lengte van deze weg. De in te stellen breedtebeperking houdt in dat de Winsumertrekweg/ Trekweg naar Onderdendam gesloten is voor doorrgaand verkeer voor voertuigen, die inclusief lading breder zijn dan 2,20m.

2. Het instellen van een maximumsnelheid van 50 km/uur over de gehele lengte van de weg.
De maatregelen worden van kracht op 1 december 2003.