Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum  27 november 2003                                              
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Winkeldiefstal

Een 69-jarige Nijmeegse is vanmorgen in Zwanenveld 90e straat aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had kort daarvoor verzorgingsprodukten weggenomen uit een winkel. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. De vrouw ontkent de diefstal te hebben gepleegd.


Man aangehouden

Vanochtend is op de Weg door Jonkerbos een 49-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de parkeerplaats van het CWZ een aantal auto's opengebroken te hebben. Een getuige belde de politie, die de man aanhield. De man ontkende elke betrokkenheid.


Diefstal auto

Vanaf de Weezenhof 82e straat is vannacht een blauwe Volkswagen Transporter met kenteken 86-VN-PP gestolen. De eigenaar deed aangifte.


Blik op veilig - Rood licht controle

Vanmorgen is door het team Verkeershandhaving op de Nassausingel gesurveilleerd op het rijden door het rode verkeerslicht. In totaal zijn 14 automobilisten bekeurd. Daarnaast kregen 5 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.
Rood licht negatie en het dragen van de gordel zijn twee van de vijf speerpunten die binnen het Verkeershandhavingsproject centraal staan.



District Tweestromenland



Beuningen - Gewapende overval

Vannacht heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan het Julianaplein. Rond 04.30 uur gingen twee mannen het pand binnen en mishandelden een 21-jarige man uit Den Bosch die zich daar bevond. De overvallers gingen er met een geldbedrag vandoor. De man rende de overvallers achterna waarop er tot twee keer toe op hem is geschoten. De politie onderzoekt de zaak.

Wijchen - Fietsendief aangehouden
Gisteravond is een 33-jarige inwoner uit Arnhem op de Stationslaan aangehouden wegens fietsendiefstal. Een getuige meldde de diefstal aan de politie. Politieagenten zagen toen zij naar de aangegeven locatie gingen de man lopen met de fiets, die nog op slot zat, aan de hand. De man werd daarop aangehouden en overbracht naar het politiebureau.


Blik op veilig - Snelheidscontrole Nederasselt

Op de Broekstraat is gisteren tussen 15.30 uur en 18.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 1444 passerende voertuigen reden in totaal 50 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 91 km/h waar 50 geldt als maximum snelheid.



District De Waarden



Aalst - Brand

Door nog onbekende oorzaak is vanmorgen een woning aan de Dorpsstraat geheel uitgebrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De Technische Recherche heeft onderzoek ingesteld.


Maasbommel - Diefstal uit woning

Gisteren is ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Via het forceren van een keukenraam is toegang tot de woning verschaft. Een videocamera, kleding, trouwboek, fototoestel en een kluis werden uit de woning weggenomen. De 37-jarige eigenaresse deed aangifte.


Tiel - Diefstal auto

Vanaf de Meikers is vannacht een zwarte Lancia Delta gestolen met kenteken HH-GS-72. De eigenaar deed aangifte.
Vanaf de Kesterenstraat is dinsdagnacht een groene Fiat Punto gestolen met kenteken 14-DG-DX.


Geldermalsen - Auto gestolen

Gisteren is vanaf de Genteldijk een rode Volkswagen Vento gestolen met kenteken
SP-LP-89. De eigenaar deed aangite.


Kesteren - Snelheidscontrole

Gisteren heeft het team Kesteren tussen 13.30 uur en 20.35 uur een snelheidscontrole gehouden op de Broekdijk. Het aantal gecontroleerde voertuigen bedroeg 1332 waarvan 241 bestuurders te hard reden, dit is bijna 20%. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/h.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --