Vlaamse overheid

Adelheid Byttebier, Vlaamse minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen en Dirk Van Mechelen, Vlaamse minister van Financiën en Begroting stellen morgen aan de Vlaamse Regering een regeling voor die garandeert dat de lonen en premies van de sector gehandicaptenzorg voor december 2003 door hun werkgevers uitbetaald kunnen worden.

De lonen zullen in hun geheel worden uitbetaald. Minimaal 60% van de voorschotten van de maand december 2003 voor de voorzieningen voor gehandicapten worden op 1 december uitbetaald. De rest (maximum 40%)van de
subsidievoorschotten van december wordt ten laatste terugbetaald in de eerste week van januari 2004. Alle voorzieningen die door eventuele korte-termijnkredieten extra kosten moeten dekken, krijgen een éénmalige forfaitaire toelage van 5% om het niet tijdig ontvangen gedeelte te compenseren. Ook de voorzieningen die geen beroep op extra kredieten moeten doen, krijgen deze toelage.

De ministerraad zal aan het Vlaams Fonds de opdracht geven om een gedetailleerd liquiditeitenplan voor 2004 op te stellen zodat de uitbetaling van lonen en premies in een voorafgaandelijke jaarplanning wordt vastgelegd en dus gewaarborgd is.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - tel 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be