NVM

spacer

spacer

Persberichten

Nieuwegein, 1 december 2003

NVM Vastgoedmanagement staat achter nieuw huurbeleid VROM

De vakgroep Vastgoedmanagement van de NVM is positief gestemd over het nieuwe huurbeleid van het ministerie van VROM. Frans Burgering, voorzitter van de vakgroep, is blij met de maatregelen die de stagnerende woningmarkt in beweging moeten krijgen. "Na al die jaren worden er nu daadkrachtige oplossingen aangedragen die de scheefheid in de bewoning van huurwoningen trachten te voorkomen".

Volgens Burgering wordt de scheefheid in de markt niet opgelost door een rigide verhoging van de huurprijzen, maar is er een pakket van maatregelen voor nodig.

Het is terecht dat de huidige huurprijsregelgeving wordt aangepast door minister Dekker. Institutionele beleggers en particuliere verhuurders kunnen hierdoor in de toekomst investeren in de huurwoningenvoorraad en bovendien kunnen er dan nieuwe huurwoningen gebouwd worden.

NVM Vastgoedmanagement plaatst een kritische kanttekening bij het voorstel van het CDA om de huurprijzen te bevriezen. Dit plan staat haaks op het beleid van minister Dekker, zij wil juist de huren marktconform maken. Het is gewenst dat er in de huurwoningmarkt meer marktwerking komt. De vangnetregeling, zoals de huidige huursubsidieregeling, zorgt er al voor dat de huurders met lage inkomens goed kunnen blijven wonen. Huurders met een hoger inkomen komen dan niet in aanmerking voor de compensatie. Bij bevriezing van de huurprijzen blijven hogere inkomens onbedoeld misbruik maken van de relatief lage huurprijzen. Op deze manier blijft de doorstroming op de woningmarkt stagneren.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de persvoorlichtster van de NVM,
Thalia Luckel:
telefoon: 030-6085185
fax 030-6035468
internet: www.nvm.nl
e-mail: t.luckel@nvmorg.nl