Gemeente Helmond


Historisch Informatiecentrum Helmond stopt met avondopenstelling

De directie van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) en het Historisch Informatiecentrum Helmond (HICh) heeft besloten om met ingang van het nieuwe jaar te stoppen met de avondopenstelling. Dat betekent dat het HICh aan de Molenstraat 121 in Helmond op donderdagavond voortaan gesloten is. Het RHCe aan de Raiffeisenstraat in Eindhoven stopt met de avondopenstelling op woensdagavond.

Reden einde avondopenstelling
In verband met de feestdagen zal het Historisch Informatiecentrum Helmond aan de Molenstraat 121 op donderdag 18 december voor de laatste keer geopend zijn, het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven is dat op woensdag 10 december. De reden om dit besluit te nemen is dat maar mondjesmaat van deze extra service gebruik gemaakt wordt. Het bezoek beperkt zich doorgaans tot een kleine vaste groep, die vaak ook overdag van de faciliteiten gebruik maakt. Daar waar de opheffing leidt tot knelpunten bij mensen die wel afhankelijk zijn van de avondopenstelling, zal aangeboden worden om maatwerk te leveren bijvoorbeeld door het digitaal aanbieden van archiefbronnen.

Alternatieve dienstverlening
Ondertussen wordt er gestudeerd op alternatieve, onder andere, digitale vormen van dienstverlening om in de toekomst een groter publiek te bereiken en te interesseren voor het erfgoed dat veilig opgeborgen ligt in de depots van het HICh en het RHCe.

Openingstijden
Gewijzigde openingstijden met ingang van 1 januari 2004: RHCe, bezoekadres: Raiffeisenstraat 18, Eindhoven HICh, bezoekadres: Molenstraat 121, Helmond
Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Beide zijn gesloten op 1^e en 2^e kerstdag, Nieuwjaarsdag en vrijdag 2 januari.
Op woensdag 24 december en op Oudjaarsdag sluiten de studiezalen om 15.00 uur.

---