Tulip Computers NV

TULIP COMPUTERS VERSTERKT HAAR POSITIE IN DE TABLET-PC MARKT
---

Amersfoort, November 27, 2003

Tulip Computers NV (Tulip) heeft via haar dochter 2L International BV (2L) een overeenkomst gesloten met PaceBlade Technology Europe SA (PBE) inzake het overnemen van de exclusieve distributie voor Europa van PaceBlade producten. Deze overname past binnen de nieuwe strategie van Tulip en 2L. De overeenkomst voorziet er tevens in dat de medewerkers van PBE per 1 december 2003 in dienst treden bij 2L. Naar verwachting zal deze overname in 2004 voor 2L een omzetbijdrage leveren van 15 miljoen.

Met de gelieerde onderneming PaceBlade Technology Holding Ltd (PaceBlade) heeft 2L een strategische samenwerking op het gebied van productontwikkeling en inkoop in Taiwan. Momenteel worden besprekingen gevoerd met betrekking tot een volledige overname van PaceBlade door 2L.

PaceBlade levert een productrange van geavanceerde tablet PCs voor multifunctionele zakelijke toepassingen. Deze producten worden momenteel reeds succesvol gebruikt in een groot aantal specifieke marktsegmenten zoals de Medische Sector, Service & Support organisaties en in de sector Transport en Logistiek. Wereldwijd kan PaceBlade een aantal grote namen tot haar klanten rekenen zoals N.A.S.A., National Geographic, Allianz Insurance Austria, Henkel, Dow Chemical, Lufthansa en overheidsdiensten in bijvoorbeeld Maleisië en Zuid-Korea.

2L zal de producten van PaceBlade aanbieden via haar business unit Mobility Solutions. Deze business unit richt zich op het voldoen aan de snel groeiende vraag naar mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt. 2L levert in samenwerking met strategische partners ontwikkelde toepassingen. Deze gezamenlijke ontwikkel- en verkoopstrategie biedt de mogelijkheid tot het aanbieden van turn key oplossingen voor de veeleisende zakelijke gebruiker. 2L Mobility Solutions zal de PaceBlade producten leveren in samenwerking met Value Added Resellers.

More information

Tulip Computers International B.V.
P.O. Box 150
3800 AD Amersfoort
The Netherlands
T +31 (0)33 4549300
F +31 (0)33 4549400
E press@tulip.com