Politie Zuid-Holland-Zuid

27/11 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-11-2003 - Persberichten District II

INBRAAK BEDRIJF
LEERDAM- Op donderdagochtend, 27 november 2003, omstreeks 03.50 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Energieweg. Nadat men een toegangsdeur openbrak kon men binnenkomen. Binnen werden diverse kasten opengebroken. Gestolen is een onbekend geldbedrag. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

CONTROLE
MOLENAARSGRAAF- Politieagenten hebben vier bekeuringen uitgeschreven tijdens een bromfietscontrole. Ze deden dit voor 2 keer een te hoog vermogen, 1 bromfiets was niet verzekerd en 1 keer voor een lekke uitlaat. De agenten hielden de controle op donderdagmorgen, 27 november 2003, van 07.15 tot 08.45 uur op de Graafdijk Oost. In totaal controleerden de agenten 15 bromfietsen.

HARDINXVELD-GIESSENDAM- Politieagenten hebben acht bekeuringen uitgeschreven tijdens een bromfietscontrole. Ze deden dit voor 6 keer een te hoog vermogen, 1 bromfietser had zijn verkeringsplaatje niet zichtbaar bevestigd en 1 bestuurder droeg geen valhelm. De agenten hielden de controle op donderdagmiddag, 27 november 2003, van 12.00 tot 13.30 uur op de Thorbeckestraat. In totaal controleerden de agenten 15 bromfietsen.

MAN VEDRONKEN
ARKEL- Een 88 jarige man is verdronken in het Merwedekanaal. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 27 november 2003, omstreeks 10.40 uur. Er kwam een melding binnen dat de man in het water lag. Hulpdiensten rukten direct uit. De man werd door duikers van de brandweer uit het water gehaald. Reanimatie door personeel van de ambulancedienst mocht niet meer baten. De man reed op zijn fiets over de Kanaaldijk. Terhoogte van de Haarbrug werd hij vermoedelijk onwel. Hij rolde met fiets van het talud af. De fiets bleef op de kant hangen. De man kwam in het water terecht en verdronk. Onderzoek van een GGD arts en de politie wees uit dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

GESLAGEN TIJDENS ONTRUIMING WONING
GORINCHEM- Een 45 jarige man uit Dordrecht is geslagen tijdens een ontruiming van een woning. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 27 november 2003, omstreeks 11.45 uur in een woning aan de Colvernierstraat. De verdachte een 38 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden. De woning van de verdachte moest worden ontruimd op last van de deurwaarder. Nadat de deurwaarder vertrokken was en de woning werd ontruimd kwam de verdachte de woning binnen en sloeg de 45 jarige man, welke als verhuizer bezig was het huis leeg te maken in opdracht van de woningbouwvereniging. Tijdens de klap raakte de bril van de 45 jarige man beschadigd. Ook uitte de verdachte bedreigingen. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.