Politie Zuid-Holland-Zuid

27/11 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-11-2003 - Persberichten district I

GETOLEN AUTO UITGEBRAND TERUGGEVONDEN
DORDRECHT- Op donderdagmorgen, 27 november 2003 is een uitgebrande personenauto teruggevonden aan de Schenkeldijk. Na onderzoek bleek dat het voertuig de afgelopen nacht was gestolen van de Wittenstein te Dordrecht.

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 46 jarige vrouw uit Dordrecht is beroofd van een schoudertas met daarin een aanzienlijk geldbedrag. Dit gebeurde op donderdagmorgen, 27 november 2003, omstreeks 11.00 uur in een videotheek aan de Singel. In het pand zijn tevens een juwelier en een belhuis gevestigd. De vrouw deed de deur open om de winkel voor het publiek te openen. Op dat moment werd zij de donkere videotheek ingeduwd door vermoedelijk twee mannen. Ze kreeg een klap in haar maag waarna haar zwarte schoudertas van haar schouder werd getrokken. Daarna zijn de overvallers in onbekende richting weggegaan. De vrouw werd onderzocht door personeel van de ambulancedienst. Zij heeft geen letsel aan de klap overgehouden. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of iets weten van de beroving worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft twee hennepkwekerijen ontmanteld. In de ene kwekerij stonden geen planten meer maar lag wel restafval. Uit de andere kwekerij haalden politiemensen ongeveer achthonderd planten. Regelmatig controleert de politie in het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard tips op het gebied van mogelijke hennepkwekerijen. Dat gebeurde weer op donderdag 27 november 2003. Op een terrein aan de Kilweg in Dordrecht vonden de agenten de kwekerij zonder planten. Wel maakt de milieudienst proces-verbaal op in verband met verontreiniging van onder andere diesel. De politie ontmantelde de ruimte. In de buurt troffen de politiemensen een gestolen stroomapparaat. Ze hielden een 41-jarige man uit Dordrecht aan. Hij had nu het gestolen apparaat. In de Cort van den Lindenstraat in Dordrecht zat een kwekerij in een soort schuur die stond tussen woningen en flats. In de schuur bevonden zich twee ruimten met ongeveer achthonderd planten.

BEDRIJFSONGEVAL
DORDRECHT- Op donderdagmiddag, 27 november 2003, omstreeks 14.15 uur, vond bij een bedrijf aan de Baanhoekweg een bedrijfsongeval plaats waarbij een 41jarige man uit Alblasserdam gewond raakte. Hij is met brandwonden aan zijn gezicht, armen en handen per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De man was bezig met werkzaamheden in een elektriciteitskast. Vermoedelijk door kortsluiting ontstond een steekvlam die de man verwondde. De bedrijfsbrandweer had de zaak snel onder controle en bluste de brand. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.