Politie Zuid-Holland-Zuid

27/11 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-11-2003 - Persberichten District I

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben agenten 12 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 26 november 2003, van 10.00 tot 12.00 uur op de Oranjelaan. In totaal controleerden zij 325 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Twee winkeldieven van 21 en 46 jaar uit Gorinchem zijn aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 26 november 2003 in de Passage. Het tweetal werd betrapt in een winkel toen zij champagne stalen. Toen het duo merkte dat het personeel ze in de gaten had zetten ze de flessen op diverse plaatsen in de winkel terug. Een medewerkster van de winkel ging achter het tweetal aan. Buiten schreef zij het kenteken op van de auto waarin het duo weg wilde rijden. Vervolgens pakten de verdachten dit briefje af. Politieagenten hielden het tweetal aan. In de auto werd een nieuwe videorecorder aangetroffen. Deze bleek na onderzoek gestolen te zijn uit een winkel aan het Troelstraplein te Zwijndrecht. Politieagenten namen het tweetal mee naar het politiebureau en sloten hen in. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

VOETGANGSTER AANGEREDEN
DORDRECHT- Een 64 jarige vrouw is aangereden door een personenauto. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 26 november 2003, omstreeks 17.10 uur, op het van Oldenbarneveltplein. De vrouw stak vanaf het parkeerterrein de weg over. Een personenauto, bestuurd door een 74 jarige vrouw uit Dordrecht, die richting de Groen van Prinstererweg reed, zag de vrouw over het hoofd en reed haar aan. De vrouw kwam onder de auto terecht en werd een tiental meters meegesleurd. Een omstander stabiliseerde de vrouw totdat personeel van de ambulancedienst dit overnam. De vrouw was nog wel bij kennis.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT- Op woensdagmiddag, 26 november 2003, omstreeks 17.35 uur, is op de Anna Paulownastraat een 36 jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de boete van 190 euro betaalde is hij met een rijverbod van 1 uur heengezonden.

SNELKRAAK BENZINESTATION
HEERJANSDAM- Op donderdagochtend, 27 november 2003, omstreeks 02.00 uur, vond een snelkraak plaats bij een benzinestation aan de Industrieweg. Nadat men met een trottoirtegel de ruit van de toegangsdeur werd vernield kon men binnenkomen. Nadat in korte tijd een rolluik van een kast werd vernield, is men verdwenen met een grote hoeveelheid shag. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.