Digitale Gemeente Houten

Mevrouw dr. V.J. de Ru benoemd tot Ridder

donderdag 27 november 2003 - Bron: Gemeente Houten

Mevrouw dr. V.J. de Ru (47) uit Houten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen en oorkonde ontving zij donderdag 27 november uit handen van Houtens burgemeester C. Lamers.

De officiële uitreiking vond plaats tijdens een symposium van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) in het Evoluon in Eindhoven. Mevrouw De Ru is sinds 1990 bestuurslid en sinds 1996 voorzitter van deze vereniging. Uit waardering voor haar inzet werden in 2002 de statuten van de NVRO gewijzigd zodat zij een extra termijn als voorzitter kon aanblijven.

Mevrouw De Ru is bijna twintig jaar actief in de radiotherapie en heeft gedurende deze periode aan alle facetten van kankerbestrijding aandacht besteed. Zo speelt zij sinds halverwege de jaren negentig een belangrijke rol bij de uitbreiding van de capaciteit voor het bestralen van kankerpatiënten. Mede dankzij haar inzet behoren wachtlijsten voor radiotherapie binnen afzienbare tijd tot het verleden.

Daarnaast besteedt mevrouw De Ru intensief aandacht aan de opleiding van mensen die in de radiotherapie werkzaam zijn, zoals arts-assistenten, fysici radiotherapeutisch laboranten. Mevrouw De Ru werkte van 1992 tot 1994 als staflid radiotherapie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Tussen 1994 en 1999 was zij staflid bij het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

De patiënt staat voor mevrouw De Ru altijd centraal. Zij draagt vanuit deze visie bij aan een betere voorlichting aan patiënten en hun naaste omgeving via lezingen, medewerking aan congressen en als redacteur van de tijdschriften Kanker en Psychosociale oncologie.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).