VVD



Nieuws

27 nov 2003 - VVD zet zich in voor zittend
ziekenvervoer voor chronisch zieken

VVD zet zich in voor zittend ziekenvervoer voor chronisch zieken

VVD Tweede-Kamerlid Schippers heeft tijdens de VWS-begroting een motie ingediend die beoogt een vangnet te creëren voor chronisch zieken die evident afhankelijk zijn van zittend ziekenvervoer. Het gaat om chronisch zieken die niet onder de indicaties van het kabinet vallen, maar wel structureel gebruik moeten maken van vervoer naar medische instellingen voor behandeling en zelf geen vervoer hebben of kunnen regelen.

De VVD wil dit bekostigen door het schrappen van sterilisatie uit het ziekenfonds. De VVD is van mening dat sterilisatie niet in het ziekenfondspakket thuishoort, omdat deze ingreep goed voor eigen rekening en verantwoording te dragen is en ook andere vormen van voorbehoedsmiddelen (pil, condoom, spiraaltje) niet binnen het pakket vallen.

Dyslexie

De VVD stelt tevens voor om haast te maken met het ontwikkelen van een instrumentarium dat houvast biedt bij de diagnose en behandeling van kinderen met dyslexie. In groep drie van het basisonderwijs hebben circa 7.000 kinderen met deze problematiek te maken. VVD woordvoerder Van Miltenburg is van mening dat de regering haast moet maken met de afronding van dit onderzoek en, indien financieel mogelijk, zo snel mogelijk te starten met de 'pilot' die bij het onderzoek behoort. Van Miltenburg stelt voor om dit probleem in overleg met het ministerie van OCW aan te pakken.

27 november 2003

Edith Schippers: e.schippers@tweedekamer.nl

Anouchka van Miltenburg: a.vanmiltenburg@tweedekamer.nl