Nuon


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 november 2003

Nuon blij met goedkeuring NMa voor overname Reliant-centrales

Amsterdam, 27 november 2003 - Energieonderneming Nuon heeft vanmiddag verheugd gereageerd op het bericht van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat zij onder voorwaarden goedkeuring gaat verlenen aan de voorgenomen overname door Nuon van de elektriciteitscentrales van Reliant Energy Power Generation Benelux B.V. (REPGB).

Nuon-bestuursvoorzitter Ludo van Halderen liet weten: 'Wij zijn blij dat de goedkeuring er komt en dat wij met de voorwaarde die de NMa stelt - de veiling van 900 MW productiecapaciteit voor een periode van minimaal vijf jaar - een bijdrage kunnen leveren aan de liquiditeit in de markt. Wél ben ik van mening dat de aankoop van de elektriciteitscentrales geen basis is voor het stellen van deze voorwaarde, omdat Nuon met de overname nog steeds een kleine partij is op de Europese markt van elektriciteitsproductie. Ook is Nuon, inclusief de Reliant-centrales, niet de grootste elektriciteitsproducent in Nederland'.

Verder zei Van Halderen nog: 'We kunnen de organisatie en centrales van Reliant in Nederland nu voortvarend integreren in onze onderneming en zijn daardoor nog beter in staat om onze eigen stroomproductie af te stemmen op de vraag van onze klanten en op de marktomstandigheden. De productiecapaciteit van deze centrales levert tevens een bijdrage aan een stabiele stroomvoorziening in ons land. Dankzij de overname kunnen we onze concurrentiepositie in Europa versterken. De transactie past volledig in onze strategie om als producent en distributeur van elektriciteit zelfstandig te kunnen blijven opereren op de Noordwest-Europese energiemarkt.

Over Reliant Energy Power Generation Benelux B.V. (REPGB) REPGB heeft een totale opwekkingscapaciteit van circa 3.500 MW. Deze capaciteit is verdeeld over drie clusters: Amsterdam (1307 MW), Utrecht (1188 MW) en Velsen (990 MW). In 2002 produceerden deze centrales gezamenlijk circa 15 TWh. Hiermee was REPGB de derde producent op de Nederlandse markt. Bij de onderneming werken een kleine 700 mensen.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij. De bedrijfsopbrengsten in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.



Nuon