1e persbericht van donderdag 27 november 2003

Eindhoven 27-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw in woning bestolen

Een 82-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmiddag in haar woning in Stratum door twee vrouwen bestolen van een geldbedrag van 550 euro. De vrouwen, met een getint uiterlijk, kwamen met een smoesje het huis binnen. Eén van de twee heeft de bewoonster naar de keuken gelokt, terwijl de ander alleen in de woonkamer achter bleef. Nadat de vrouwen waren vertrokken, miste de bewoonster het geld.

Eindhoven: Bestelautos gestolen

Vanaf de Van Renesseweg is in de nacht van woensdag op donderdag een witte Toyota Hi-Ace bestelauto (VG-VX-83) gestolen. En tussen dinsdagmiddag 17.30 en donderdagochtend 9.00 uur is vanaf de Berliozlaan een witte Mercedes Sprinter (28-VD-NL) weggehaald.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Woensdagavond om 23.45 uur heeft een 26-jarige automobilist uit Valkenswaard op de Hertogstraat een aanrijding veroorzaakt. De man reed in de richting van de Geldropseweg, raakte de controle over zijn auto kwijt, raakte een verkeersbord en kwam tegen vier geparkeerde autos terecht. De bestuurder had gedronken en blies tijdens een ademtest 0,85 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte huiselijk geweld opgepakt

Donderdagmorgen om 4.00 uur is in zijn woning een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 26-jarige vrouw het afgelopen half jaar bijna dagelijks mishandelde. Ook bedreigde de man zijn vrouw met de dood. Hij is in verzekering gesteld.

Helmond: Invalidenwagen uitgebrand

Woensdagavond rond 21.50 uur is in de Hornestraat een invalidenwagen uitgebrand. De brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Helmond: Diefstal bestelbus

Woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur is vanaf de Spoorstraat een Mercedes Benz 308D met het kenteken VP-93-BR gestolen.

Helmond: Verdachte huiselijk geweld opgepakt

Donderdagmorgen om 2.40 uur is in zijn woning een 38-jarige Helmonder aangehouden. Hij had de avond ervoor zijn ex-vriendin (30) geslagen en bedreigd. De man, die die avond cocaïne had gebruikt, is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Computers gestolen

Donderdagmorgen rond 2.45 uur is ingebroken in een schoolgebouw aan de Willem de Zwijgerweg. Met een stoeptegel is door de daders een ruit ingegooid. Er zijn twee computers gestolen.

Valkenswaard: Auto weggehaald

Vanaf de Nieuwe Waalreseweg is in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto weggehaald. Het gaat om een witte BMW 316 (RT-75-DS).