Totaal team 19 fouls

Fouled out
niemand

Bijzonderheden

Rotterdam was twee weken eerder vernederd door dezelfde tegenstander in dezelfde hal; het verschil liep toen op tot 38 punten. Vanavond kwamen de Rotterdammers tot een veel beter optreden, maar het was niet voldoende om verder te bekeren. Traditiegetrouw loot Rotterdam Basketbal in de nationale bekercompetitie een Eredivisieploeg, terwijl er toch nog 22 teams in de champagnekoeler zitten die niet op het hoogste niveau acteren. Dit jaar kwam er zelfs een uitwedstrijd tegen de Nederlands kampioen uit de kokertjes. De wedstrijd leek zich in de beginfase te ontwikkelen tot een draak. Rotterdam schoot slecht en scoorde in het eerste kwart slechts 10 punten (24-10). Halverwege het 2e kwart heeft de ploeg van Erik Braal er nog steeds maar 10 en Eiffel is slechts 3 punten verder. Met een strakkere halfcourt defense doen de Rotterdammers dan wat terug: een aantal steals leidt tot de acceptabele ruststand van 33-23. In de tweede helft verandert er niet veel meer aan dat verschil, maar daarvoor moet Eiffelcoach Marco van den Berg zijn team wel aan de zijlijn nadrukkelijk scherp houden. Eiffel loopt in het derde kwart slechts één punt uit: 52-41 maar pakt dan uiteindelijk toch nog gemakkelijk de winst met 78-61. Rotterdam concludeert dan dat het het verschil van twee weken terug met meer dan de helft heeft gereduceerd, maar dat dat niet voldoende is om verder te komen in het bekertoernooi. Tot slot verdient de double-double van Jason Schneeweis een extra vermelding (18 punten, 10 rebounds).