Gemeente Berkel en Rodenrijs


Geef de wijk een naam

Berkel en Rodenrijs zet een traditie voort
Geef de wijk een naam

Toen begin jaren negentig het dorp uitbreidde in de Westpolder, heeft het gemeentebestuur aan de inwoners van Berkel en Rodenrijs gevraagd een naam te bedenken voor deze nieuwe woonwijk. Uit deze actie rolde de naam Weidebuurt. De komende jaren vindt weer woningbouw in de Westpolder plaats. Het gehele woningbouwplan ten westen van de Weide- en Vogelbuurt heet Westpolder/Bolwerk. Zo heet ook het bestemmingsplan. De woningbouw in Westpolder/Bolwerk vindt in fases plaats. Deelplan 1 ten westen van de Vogelbuurt is het eerste aan de beurt. Ook nu vragen we u mee te denken over een naam voor deze wijk.

Dorpse buurt
Deelplan 1 van Westpolder/Bolwerk wordt een bijzondere wijk. Het wordt een dorpse buurt. Er is veel afwisseling. De langste rij met dezelfde woningen bestaat uit vijf huizen. De architectuur van de woningen doet denken aan de 30-er jaren. In de wijk komen een gracht, singels en polderweggetjes. Bijna geen huis is hetzelfde. Hierdoor wordt elke woning herkenbaar. Je woont niet in het vijfde huis van de hoek. In deelplan 1 van Westpolder/Bolwerk woon je in het rode huis met het zwarte dak. De straatnamencommissie heeft vastgesteld dat de straten in deelplan 1 vernoemd gaan worden naar kinderboekenschrijvers, zoals Annie M.G. Schmidt en Johan de Kievit. De naam van deelplan 1 moet passen bij de sfeer van de buurt en de straatnamen.

Positief gevoel
De naam moet een positief gevoel oproepen. De toekomstige bewoners moeten plezier aan de naam beleven. Hun buurt wordt immers met die naam aangeduid.
Het is de bedoeling dat de ontwikkelaars de naam ook gebruiken bij hun verkoop- en verhuuractiviteiten. Zij hopen op een naam die kopers en huurders nieuwsgierig maakt en hen doet besluiten om verder te informeren naar de wijk. Ook is het belangrijk dat de naam momenteel niet gebonden is aan een grootschalig woningbouwproject elders in het land.

De naam moet dus wel aan enkele eisen voldoen. Toch blijft er voldoende ruimte over voor creativiteit.
Heeft u een goed idee voor een naam? Schrijf deze op een kaartje en stuur het kaartje met uw naam en adres naar: gemeente Berkel en Rodenrijs, Ontwikkelingsbedrijf Vinex, Antwoordnummer 15016, 2650 VH Berkel en Rodenrijs. Een postzegel is niet nodig. U kunt ook e-mailen, maar vergeet uw naam en adres niet te vermelden!

U kunt uw ideeën tot 5 november a.s. insturen.

Winnaars
Een jury onder voorzitterschap van de Burgemeester bepaalt de winnende naam. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 28 november a.s. in het Informatiecentrum Berkel en Rodenrijs. De hoofdprijs is een digitale fotocamera, zodat de prijswinnaar de ontwikkelingen in Berkel en Rodenrijs goed kan vastleggen. De tweede en derde prijswinnaars en nog twee willekeurig tijdens de bijeenkomst getrokken inzenders ontvangen een cadeaubon van respectievelijk 150, 100 en 75 te besteden bij de middenstand van Berkel en Rodenrijs.

Laatste wijziging: 21 oktober 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs