HCC
http://www.hcc.nl

Open source debat en Linux install party tijdens HCC Dagen

HCC, de vereniging van computergebruikers, organiseert tijdens de HCC dagen in Utrecht van 28 tot en met 30 november een openbaar debat over open source software en open standaarden. Tijdens een debat op 28 november in Mediaplaza zullen deskundigen uit politiek, overheid en bedrijfsleven debatteren over de voor- en nadelen van open source software voor overheid, bedrijven en consumenten en de betekenis van open standaarden voor een democratische overheid. Tijdens een drie dagen durende Linux Install Party kunnen bezoekers van de HCC Dagen onder deskundige leiding en zonder kosten Linux laten installeren op hun meegebrachte PC of laptop. Tevens wordt een doorlopend programma van lezingen over open source en Linux voor het publiek aangeboden.

Op vrijdag 28 november om 13.00 uur vindt in Mediaplaza in Utrecht het debat plaats over het belang en de voordelen van open source software en open standaarden. Deelnemers aan het debat zijn Kees Vendrik, lid van de Tweede Kamer en initiatiefnemer van de motie-Vendrik over open source binnen de overheid; Dirk van der Woude, hoofd ICT strategie van de gemeente Amsterdam; Luuk van Dijk van de Vereniging Open Source Nederland en Wim Bens, directeur van Mediaplaza. Het debat wordt geleid door Francisco van Jole. Herbert Blankesteijn zal een prikkelende inleiding verzorgen en Jeroen Baten zal een korte introductie cursus Linux geven.

Naast het debat wordt gedurende de HCC Dagen in hal 7 van de Jaarbeurs Utrecht een Linux Install Party georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen onder deskundige leiding gratis Linux leren installeren op hun meegebrachte PC of laptop. De installaties worden begeleid door leden van de vereniging HCC. De bezoekers van de HCC Dagen zullen een doorlopend programma van lezingen en workshops kunnen volgen over Linux en andere open source software.

Open source software kan op een toenemende belangstelling rekenen vanwege de concurrerende prijs en de onmiskenbare voordelen op het gebied van veiligheid. Door een toenemend gebruik van open source software zoals Linux neemt ook de monopoliepositie van dominante marktpartijen af. Bovendien staat het gebruik van open standaarden binnen de overheid in de belangstelling als een methode om transparantie te verhogen.


---
Einde persbericht

De HCC dagen:
Van 28 t/m 30 november organiseert HCC, de vereniging van computergebruikers, het grootste computer- en entertainmentevenement van de Benelux in de Jaarbeurs van Utrecht. Drie dagen lang zien, horen en beleven meer dan honderdduizend mensen de unieke combinatie van koopjes, informatie en entertainment.

Over HCC:
HCC is dé vereniging van computergebruikers in Nederland en telt ruim 200.000 leden. Het door HCC aangeboden dienstenpakket omvat de magazines Computer!Totaal, PC Zone, Tips & Trucs, Internet Tips & Trucs, GamePro en Zoom Magazine; HCC Dagen en de portal HCCnet.nl. Daarnaast biedt HCC diverse vormen van internettoegang via HCCnet.