Museum Joure
PERSBERICHT

Kultuerried Museum Joure

Joure, 24 november 2003

Skarsterlânse amateurs tonen voorproefje op de winter in gemeentehuis Joure.

Amateur-expositie "Winter in Skarsterlân"

Aanstaande vrijdagmiddag 28 november 2003, om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats van de negende amateur-expositie van creatieve inwoners van de gemeente Skarsterlân. De opening zal worden verricht door de plaatsvervangend wethouder van Cultuur, de heer D. Hylkema.
Sinds 1986 organiseert de expositiecommissie van de Kultuerried Museum Joure om het jaar een dergelijke tentoonstelling. Dit keer is er voor het voor de hand liggende thema "Winter in Skarsterlân" gekozen. Op allerlei manieren kon aan dit thema uiting worden gegeven. Veelal is toch gekozen dit, door middel van de aquareltechniek of met het gebruik van andere verfsoorten, realistisch op het doek te zetten. Dit leverde vele schilderachtige taferelen op, al dan niet omgeven door sneeuw. Het thema heeft een hele serie bomen en boslandschappen voortgebracht maar ook weidse veldgezichten of een blik over een ijzig koud meer. Velen zullen het Nannewiid herkennen of de Amazonevijver nabij St. Nicolaasga. Ook hebben twee inzenders van de quilttechniek hun schroom overwonnen en hun werkstukken kunnen u getoond worden.
Het deelnemersveld bestaat uit een aantal trouwe inzenders waarvan sommige al voor de vijfde keer meedoen, maar ook uit nieuwe cursisten die nog niet al te lange tijd bezig zijn met het beoefenen van de schilderskunst. Maar het resultaat is zeker de moeite meer dan waard. Opmerkelijk is deze keer echter wel dat alleen vrouwelijke creatieve deelnemers zich hebben aangemeld voor deze bijzonder gemêleerde tentoonstelling. "Waar zouden toch alle mannelijke creatievellingen zich hebben verscholen? Of zijn zij juist meer praktisch gericht bezig en konden ze niet goed uit de voeten met dit winterse thema.. "
De expositie wordt nu voor de tweede keer in het gemeentehuis getoond. Voorheen werd er tot en met 1998 op de expositiezolder van Museum Joure geëxposeerd. Nu het aantal deelnemers toch al boven de vijftien uitkomt, is de ruimte van tentoonstellingsruimte van "It Binnenplak" duidelijk te beperkt.

Wie deze bijzondere, leuke bezienswaardige expositie wil bekijken kan dit tijdens openingstijden van het gemeentehuis doen tot en met donderdag 8 januari 2004 ( m.u.v. Kerst en Nieuwjaarsdag).

Gemeentehuis Joure, bezoekadres: Herema State 1, 8501 AA Joure,
Tel. 0513-481234, informatie: www.museumjoure.cybercom.nl of www.skarsterlan.nl

---- --