Ingezonden persbericht

Amsterdamse Vrijwilligers Prijs 2003

AMSTERDAM, 20031112 -- Ruim 30% van de Amsterdammers verricht wel eens vrijwilligerswerk. Samen leveren zij, met ruim een miljoen uur vrijwillige inzet, een actieve bijdrage aan de kwaliteit van de Amsterdamse samenleving. Deze vrijwilligers verdienen erkenning en waardering! Daarom reikt de Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA) elke twee jaar de Amsterdamse Vrijwilligers Prijs uit.


Dit jaar reiken we de Amsterdamse Vrijwilligers Prijs uit aan een vrijwilliger die zich bijzonder heeft ingezet in zijn of haar vrijwilligersbaan. Bijzonder omdat deze vrijwilliger tijd vrijmaakt naast andere drukke werkzaamheden. Of bijvoorbeeld omdat deze vrijwilliger een speciale bijdrage levert aan de doelstellingen van de organisatie.

Op 28 november 2003 vindt de feestelijke uitreiking van de Amsterdamse Vrijwilligers Prijs plaats door burgemeester Cohen. De winnaar wordt gekozen door een jury van specialisten op het gebied van vrijwilligerswerk. De genomineerden zijn door het Amsterdamse publiek voorgedragen. De winnaar van de Amsterdamse Vrijwilligers Prijs 2003 wordt beloond met een fantastisch VIP-weekend voor twee personen.

De Vrijwilligerscentrale Amsterdam
De Vrijwilligerscentrale Amsterdam (VCA) is het centrale steun- en informatiepunt voor vrijwilligerswerk in Amsterdam. Al ruim 30 jaar bemiddelt de VCA tussen mensen die op zoek zijn naar een interessante vrijwilligersbaan en organisaties die behoefte hebben aan vrijwilligers. Daarnaast adviseert de VCA organisaties die met vrijwilligers werken op tal van gebieden, zoals het vinden en binden van vrijwilligers, flexibilisering, diversiteit en professionalisering.

Vrijwilligerscentrale Amsterdam
Hartenstraat 16
1016 CB Amsterdam
amsterdam@vwca.nl
www.vwca.nl





Stadsdeel Zeeburg