EVD


Rondetafelbijeenkomst Zakendoen in het Caraïbisch gebied, 28 november 2003
---

In het Caraïbisch gebied liggen volop marktkansen voor Nederlandse bedrijven. Vooral Cuba, de Dominicaanse Republiek en Trinidad en Tobago bieden kansen. Reden genoeg dus om deze markten te verkennen. Tijdens de rondetafelbijeenkomst op 28 november heeft u samen met deskundigen uitgebreid de gelegenheid te discussiëren over onderwerpen die voor u van belang zijn.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 24 november 2003 kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen.

Locatie en kosten
De rondetafelbijeenkomst wordt gehouden bij de Kamer van Koophandel te De Haag, Koningskade 30 te Den Haag. Het kantoor in Den Haag heeft de beschikking over een gratis parkeergarage aan de achterzijde van het gebouw. Met het openbaar vervoer is de Kamer van Koophandel bereikbaar via: Den Haag Centraal Station en verder met tramlijn 1 en 9 of bus 13, 18, 65, 88 en 90.
De kosten voor de bijeenkomst bedragen euro 75,-- per persoon.

Programma
Voor een overzicht van het programma, klik hier.

Cuba
Nederland is de tweede Europese handelspartner van Cuba en de vijfde wereldwijd. Dat komt voor een belangrijk deel door de transitohandel. Veel Cubaanse nikkel en citrusvruchten worden via Nederland uitgevoerd. Cuba is een aantrekkelijk land voor bedrijven die gebruik willen maken van verschillende subsidieprogramma's van de overheid.

Dominicaanse Republiek
Na Cuba heeft de Dominicaanse Republiek de grootste economie in het Caraïbisch gebied. De republiek beschikt over een goede infrastructuur en wil een belangrijke overslagplaats voor de regio worden. Buitenlandse bedrijven investeren vooral in de voedingsmiddelensector, het hotelwezen, de mijnbouw en ICT-projecten. De Dominicaanse Republiek kent belastingvrije zones die met name zijn opgezet voor de export. Ruim 500 bedrijven, waarvan de helft uit de VS en een aantal uit Nederland, zijn hier gevestigd.

Trinidad en Tobago
Ook Trinidad en Tobago zijn welvarend. Dat komt voor een groot deel door de olie- en aardgasopbrengsten. De bevolking is relatief hoog opgeleid en koopkrachtig. Nederlandse bedrijven vinden met name investerings- en handelsmogelijkheden in de sleepvaart, opslag- en transporttanks, helikopterdiensten en de verbetering van datanetwerksystemen. In 2005 treedt het land toe tot de Free Trade Area of the America's.

Spreekdag
Op 27 november kunt u een kosteloos gesprek voeren bij de EVD met één van de volgende handelsmedewerkers:

* drs. K. Sizoo, ambassade te Havanna

* R. Davina, ambassade te Santo Domingo

* L. Geeban, ambassade te Port of Spain

Voor meer informatie en aanmelden voor de spreekdag, klik hier. Strategische conferentie - uitreiking Latin America Trade Award 2003 Op 27 november 2003 kunt u in Amsterdam de strategische conferentie "Exploring the future of Latin America" bijwonen. Aansluitend is er een Latijns Amerikaans buffet ter gelegenheid van de uitreiking van de Latin America Trade Award 2003.
Speciale gasten zijn de ambassadeurs van Brazilië, Argentinië, Chili, Mexico, Peru, Ecuador, Bolivia, Panama, Nicaragua, Costa Rica en Cuba.
* Voor meer informatie over deze conferentie: klik hier.
* U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via www.handelsbevordering.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over het seminar kunt u contact opnemen met:
* EVD
Anita Jainandan
Telefoon: (070) 778 84 14
E-mail: jainandan@evd.nl 4

Wilt u meer informatie over landen in het Caraïbisch gebied, dan kunt u contact opnemen met de regio-informatiemanager:
* Cuba, Trinidad en Tobago
Shanti Pahladsingh
Telefoon: (070) 778 87 00
E-mail: caraibisch-gebied@info.evd.nl

* Dominicaanse Republiek
Marcel Knoors
Telefoon: (070) 778 86 80
E-mail: dominicaanse-republiek@info.evd.nl