Gemeente Dordrecht


---

Werkconferentie startsein voor debat met de stad

Vincent Brinkhof
Het gemeentebestuur wil samen met partners en inwoners uit de stad beleid ontwikkelen dat inwoners van Dordrecht in staat stelt om samen te leven in Dordrecht. Om tot beleid te komen dat aansluit bij de wensen en noden van de stad, is input nodig. Daarom organiseert de gemeente Dordrecht op vrijdagmiddag 28 november een werkconferentie. Genodigden zijn: bestuurders, raadsleden, onderwijs, zelforganisaties en wijk- en buurtcomités.

De werkconferentie heeft als doel op interactieve wijze de discussie te voeren om zoveel mogelijk opvattingen en meningen te vernemen over het thema integratie en interculturalisatie. Met interculturalisatie wordt bedoeld dat culturen naast elkaar kunnen samenleven. Daarnaast hoopt de gemeente op deze manier voldoende draagvlak te creëren voor het beleid in de Dordtse samenleving.

In januari zal het college van Burgemeester en Wethouders rondetafelgesprekken voeren in de stad en in de wijk over verschillende onderwerpen die integratie raken, met verschillende deelnemers.

Noot aan de redactie:
U ontvangt in de week van 28 november de officiële persuitnodiging met het exacte tijdstip, locatie en eventueel aanvullende informatie.