Ingezonden persbericht


Dance Link NL/ NRW in Korzo theater Den Haag

28 november t/m 6 december

In samenwerking met het Goethe-Institut Rotterdam.

Dance Link NL/NRW is een internationaal uitwisselingsproject tussen de danssectoren van Nederland en Nordrhein- Westfalen. Het project is in 2001 geïnitieerd door Tanzhaus NRW (Düsseldorf) en Korzo producties (Den Haag), twee productiehuizen die al jaren een vruchtbare voedingsbodem bieden voor het werk van jonge choreografen. Met deze vierde editie van Dance Link NL/NRW is het Korzo theater in Den Haag twee weken lang het bruisende hart van een ontmoeting tussen choreografen, dansers, danskenners en dansliefhebbers uit de twee buurlanden.

Een belangrijk onderdeel van Dance Link NL/ NRW is de intensieve choreografieworkshop voor drie Duitse en drie Nederlandse choreografen. Het thema van deze editie, narrativiteit in dans, vormt het belangrijkste uitgangspunt in deze workshop, die drie keer is bij te wonen voor het publiek. Onder begeleiding van Klaus Jürgens (Hans Hof Ensemble) en Martin Schurr (dramaturg voor het HHE en het Stadttheater Bonn) onderzoeken drie Nederlandse en drie Duitse choreografen samen met zes dansers wat narrativiteit voor hun eigen werk kan betekenen. Het choreografisch laboratorium is bedoeld als een gelegenheid voor choreografen en dansers om nieuwe impulsen te ontvangen, artistieke vragen uit te werken zonder productiedruk, en contact te leggen met collega's die in een heel ander dansklimaat werken. De deelnemende choreografen zijn: Ann Van den Broek, Marcus Grolle, Morgan Nardi, Teresa Ranierei, Marta Reig Torres en Neel Verdoorn.

Een introductieavond (met een inleiding door theaterwetenschapster Chistina Maria Purkert), lezingen (door Claudia Rosiny en Susanne Winnacker) en een discussie geven hiernaast volop de gelegenheid ervaringen en achtergronden uit te wisselen rondom het thema. Zowel in Nederland als in Duitsland woedt op dit moment een stekelige discussie over de vraag hoe toegankelijk dans moet zijn om het contact met het publiek te behouden. Op de slotdag van Dance Link NL/ NRW nodigden Korzo producties en Tanzhaus NRW gasten uit de politiek, journalistiek, de danssector én het publiek, uit om dit discours op een hoger peil te brengen. De opzet van deze discussie is volgens het 'Lagerhuis-model'; de gasten worden onderverdeeld in twee groepen en krijgen onder leiding van een gespreksleider de gelegenheid zich uit te spreken en gedachten te wisselen over het thema (m.o.a. Arnd Wesemann, hoofdredacteur ballettanz en Ludger Schnieder, directeur Theater am Pumpenhaus, Münster).

De verschillende voorstellingen, waaronder het combinatieprogramma Dutchland, bieden voorts een boeiend kijkje in het werk van de nieuwe generatie dansmakers in zowel Nederland als Duitsland.

PROGRAMMA & PRIJZEN

Vrij 28
19.00 uur
Opening Dance Link* Introductie
gratis

20.30 uur
Kess Keton - Rodolpho Leoni Voorstelling
¤ 10,00
Zat 29
20.30 uur
Rest Room - Ann Van den Broek & Einat Tuchman Voorstelling ¤ 10,00
Ma 1
19.00 uur
Choreographenworkshop * Presentatie
gratis

20.30 uur
Narrativität in Film und Tanz - Claudia Rosiny*

Georgia - Stephanie Tiersch
Lezing

Film
gratis

gratis
Woe 3
19.00 uur
Choreografieworkshop *
Presentatie
gratis

20.30 uur
Scarred- Tamara Stuart Ewing &
Sofya -Suna Göncü
Voorstelling
¤ 10,00
Vrij 5
19.00 uur
Narrativiteit in theater en dans - Susanne Winnacker* Lezing gratis

20.30 uur
Dutchland Voorstelling
¤ 10,00
Zat 6
13.00 uur
Choreographenworkshop* Presentatie
gratis

15.00 uur
Voorstelling Discussie
gratis

20.30 uur
Dutchland Voorstelling
¤ 10,00

* Spreektaal is Engels

Aanvullende informaties onder: www.korzo.nl

Reserveren: 070-3637540