Gemeente Haarlem


20 november 2003

234/2003



Persbericht



Bibliotheken organiseren Jongerenmaand

Net als vorig jaar organiseren de bibliotheken in de regio in de maand november activiteiten speciaal gericht op jongeren in de leeftijd van 12-17 jaar. Doel van deze activiteiten is de jongeren duidelijk te maken dat de bibliotheek er niet alleen is voor leesboeken of het vinden van informatie maar dat er ook regelmatig leuke dingen te beleven zijn in de vorm van workshops of theatervoorstellingen.

Vanaf heden kunnen jongeren van 15 en 16 jaar zich bij Bibliotheek Noord aan de Planetenlaan 170 in Haarlem inschrijven voor een gratis theorie- en praktijkles bromfiets-rijden. Op vrij dagmiddag 28 november a.s. van 14.45 uur tot 18.00 uur vindt deze les plaats.

De les wordt gegeven door een erkend rijschoolhouder. De inhoud van die les bestaat uit een theorieles in de bibliotheek en een praktijkles op een vooraf uitgezet bromfietsparcours op een plein dicht bij de bibliotheek. De lessen worden gesubsidieerd door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Noord-Holland en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Duin- en Bollenstreek. Tijdens de praktijkles vallen de deelnemers onder de verzekering van de rijschoolhouder.

Inschrijven gebeurt in volgorde van aanmelding. Mocht het maximale aantal inschrijvingen bereikt zijn, dan wordt vervolgens gewerkt met een reservelijst. Het is nodig een legitimatiebewijs mee te nemen bij de aanmelding.

Anneke Friedhoff en Hanneke Idema
023-5115300
stadsbibliotheek@haarlem.nl
---- --