Gemeente Breda

Persberichten

21-11-2003

Levensweg in het Stadskantoor

afbeelding: cultuurproject_gr
Als je geboren wordt, weet je niet hoe je leven zal verlopen. Levensweg is de titel van een aantal culturele activiteiten die vanaf 28 november in het Stadskantoor te bezoeken zijn. De opening vindt die dag plaats met de onthulling van zeven objecten van de Utrechtse kunstenaar Iris Honderdos. Ze zijn gebaseerd op de levens van vluchtelingen.

Uitgangspunt voor alle activiteiten van Levensweg zijn nieuwe culturen in Breda. In de periode van 28 november tot 14 december is verder poëzie te horen, een performance te zien en kunnen kinderen hun eigen kunstwerk maken.
Op verzoek van Vluchtelingenwerk Utrecht maakte Iris Honderdos haar installatie, samen met zeven vluchtelingen. Het idee achter het project Levensweg is verschillende beeldtalen in de kunst onder de aandacht te brengen. De organisatoren hopen een breed publiek aan te spreken en de culturele verschillen in de samenleving een artistieke vorm te geven.

De opening vindt plaats op 28 november om 20.00 uur in de hal van het Stadskantoor. Daarna is er poëzie te horen in verschillende vormen en uit verschillende culturen. De gedichten worden voorgedragen, gezongen en gerapt door Yvonne Né (Nederland), Mehmet Turhan (Turkije), HBcrew (Haagse Beemden) en Ahmad Nazir (Afghanistan).

Op 12 december om 20.30 geeft Tamara Huilmand, oorspronkelijk afkomstig uit de dans, een performance. Speciaal voor deze gelegenheid heeft zij een nieuwe productie gemaakt.

Levensweg word afgesloten op 14 december om 14.00 uur met een workshop voor kinderen onder leiding van de kunstenaars Iris Honderdos (Nederland), Amaleed Alwan (Irak) en Raid Houby( Irak). Kinderen tussen de 6 en 15 jaar zullen onder begeleiding van deze kunstenaars een voorwerp beschilderen met als thema belangrijke dingen in hun eigen leven.

Alle activiteiten vinden plaats in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 in Breda en zijn gratis toegankelijk. De expositie is tijdens de openingstijden van het Stadskantoor te bezoeken. Bij de activiteiten is de ontvangst een half uur voor het begin van de voorstelling.

Levensweg is ontstaan uit een samenwerking tussen onder andere Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Breda en de gemeente Breda.

Breda, 20 november 2003

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Breda, telefoon (076) 522 54 75, of met mevrouw R. Bolink, telefoon (076) 529 48 60/(06) 22 66 23 39.