KENNISNET

Flevoland vertegenwoordigd in finale ThinkQuest met 4 teams

Studenten, docenten en leerlingen uit Almere, Drongen en Emmeloord hebben dit jaar heel veel enthousiasme, tijd, kennis en vaardigheden gestopt in het bouwen van een educatieve website voor de webstrijden ThinkQuest voor Leerlingen en ThinkQuest voor de Klas. Met prachtige resultaten, 4 teams drongen door tot de finale. Op vrijdag 28 november worden de prijswinnaars bekend gemaakt door Angela Groothuizen tijdens een spetterende finale in de Doelen in Rotterdam.

ThinkQuest voor de Klas en ThinkQuest voor Leerlingen Teams van docenten in het primair en voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs dingen mee naar de prijs voor de meest leerzame en interactieve website. Ook studenten én scholieren uit het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs hebben educatieve websites gebouwd. Met websites voor de technische vakken, voor taalonderwijs, voor de mens- en maatschappijvakken, voor wiskunde en nog veel meer hebben de deelnemers ook dit jaar weer schitterende websites opgeleverd. De websites zijn online door meer dan 200 juryleden en vakdocenten beoordeeld op criteria als educatieve waarde, originaliteit, internetgebruik, interactiviteit en technische kwaliteit. Een vakjury bepaald uiteindelijk welke websites in de prijzen vallen. Behalve een eerste, tweede, derde en hoofdprijs zijn er vele extra prijzen te winnen zoals speciale vermeldingen, aanmoedigingsprijzen, peerjuryprijzen, didactiekprijzen en nog veel meer.

Teams en hun inzendingen

Onderwerp Ingeleverd door

De Toekomst Instituut voor Information Engineering Almere (team klc006)
Knikkerbanen Ichthus College Dronten (team klc040) Webquest Zuyderzeecollege Emmeloord (team llc026) Hoe? Zo! Helen Parkhurst Almere en De Meergronden Almere (team llc125)

Alle ingezonden websites en informatie over de finale en de finaleteams zijn te bewonderen op de website van ThinkQuest: www.thinkquest.nl

Spetterende finale
Op vrijdag 28 november worden de winnaars van ThinkQuest voor de Klas en ThinkQuest voor Leerlingen bekend gemaakt tijdens een spetterende finale, dit jaar gepresenteerd door Angela Groothuizen. Ruim 120 ThinkQuest teams hebben zich genomineerd. Hun wacht een spannend finaleprogramma in de Doelen te Rotterdam met als hoogtepunt natuurlijk de grote prijsuitreiking, Daarnaast zijn er die dag workshops over onderwerpen als interactie, techniek en didactiek en zorgt een interactief theaterprogramma voor entertainment.

ThinkQuest en Kennisnet
ThinkQuest is een label van Kennisnet. Kennisnet is dé internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet levert toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door op de portal (www.kennisnet.nl) technische hulpmiddelen, praktische ondersteuning en aansprekende inhoud te bieden voor verschillende (innovatieve) leer- en werkvormen. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor! Meer informatie over ThinkQuest is te vinden op www.thinkquest.nl

Meer informatie over Kennisnet is te vinden op
www.kennisnet.nl

NOOT AAN DE REDACTIE (