Gemeente Emmen

Persbericht: Landelijke conferentie Digitale Trapvelden

24 november 2003

Op 28 november wordt in de Giraf de landelijke trapveldconferentie gehouden. Betrokken inwoners en ambtenaren van diverse gemeenten uit het land komen in Emmen om ideeën uit te wisselen en ontwikkelingen te bespreken. Digitale trapvelden zijn laagdrempelige gelegenheden in aandachtswijken van de grote steden waar bewoners op een toegankelijke wijze in contact kunnen komen met informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Het project digitale trapvelden is een initiatief van oud-minister van Boxtel en loopt tot en met 2004. In Emmen zijn op twaalf verschillende locaties in wijkcentra en dorpshuizen digitale trapvelden opgericht. Inwoners kunnen hier op een laagdrempelige manier kennismaken met ICT door verschillende computercursussen te volgen.

Conferentie
Op de jaarlijkse trapveldconferentie wordt de ontwikkeling van de trapvelden besproken. Hoe gaat het tot nu toe en wat kan er verbeterd worden. Evenals de vorige jaren is de trapvelddag een goede gelegenheid om kennis te maken met andere mensen van digitale trapvelden. Tijdens de bijeenkomst van dit jaar is er extra aandacht voor de praktijk en voor het verstevigen van contacten tussen de trapvelders.

Programma
De ochtendsessie heeft als onderwerp: wat hebben de trapvelden tot nu toe bereikt? De middagworkshops zijn bedoeld als mogelijkheid voor trapvelders om ideeën uit te wisselen. Het centrale vraag van het middagprogramma is: hoe gaan de trapvelden verder in 2004?

Klik hier voor het complete programma van de conferentie

Wilt u oeer informatie over de digitale trapvelden? Klik dan via 'dorpen & kernen' naar digitale trapvelden.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen