Ingezonden persbericht


Persbericht 24-11-2003

Afz: Eurodusnie
Boerhaavelaan 345
2335 EM Leiden
Tel: 0715173019
email: info@eurodusnie.nl
webstek: http://eurodusnie.nl

Oorlog en concert in Vrijplaats Boerhaavelaan

Vrijdag 28 november vindt in Eurodusnie, Vrijplaats Boerhaavelaan de Nederlandse Première plaats van twee bijzonder documentaires over de "Oorlog tegen het terrorisme". Als eerste wordt "Breaking the Silence" van de Australische journalist John Pilger vertoond. Pilger berichtte tijdens de oorlogen tegen Afghanistan en Irak voor onder meer de BBC en ABC. In zijn berichtgeving uitte hij, behalve kritiek op het Westen, ook de nodige kritiek op zijn collegae journalisten die, volgens hem, een verlengstuk waren van de westerse propagandamachine. In Breaking the Silence gaat Pilger (terug) naar Afghanistan en de VS om te zoeken naar de daadwerkelijke redenen achter de Oorlog tegen het Terrorisme.

De documentaire The Forth Worldwar, een productie van "Big Noise productions", bekijkt de zaak vanuit een geheel ander perspectief. In dit Amerikaanse filmverslag wordt juist het wereldwijde verzet tegen de Oorlog tegen het terrorisme belicht. The Forth Worldwar beleefde enkele dagen geleden haar Nederlandse première tijdens het International Documentary Filmfestival in Amsterdam.

Beide films zijn Engels gesproken.

Na de films is het tijd voor een optreden van de band Kochise. Deze vijf koppige Franse, politiek geëngageerde, formatie is bezig met een Europese tour. Het concert in Leiden is het enige in Nederland. De band speelt muziek die moeilijk onder één noemer is samen te vatten. In de muziek zijn in ieder geval new wave, punk en pop invloeden terug te vinden. Aansluitend op het concert is er een DJ.

De zaal gaat open om half acht en de eerste documentaire begint om acht uur. Het concert begint om een uur of half elf. De toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Einde persbericht