Provincie Overijssel

Rotonde Schaarweg in Vollenhove open voor verkeer

De rotonde Schaarweg te Vollenhove (N 331 gedeelte Zwolle - Vollenhove) is, op enkele afrondende werkzaamheden na, klaar. De rotonde is inmiddels opengesteld voor het doorgaande verkeer op de provinciale weg. De aansluiting van de weg van Rollecate wordt vrijdag 28 november vrijgegeven voor het verkeer.

Hiermee is een lang bestaand gevaarlijke kruispunt (een zogenaamd verkeersongevallen-concentratiepunt) verbeterd. De maatschappelijke betrokkenheid bij de verkeersveiligheid op dit punt is dan ook groot. Onder andere het Plaatselijk Belang Vollenhove, de lagere scholen in en om Vollenhove en de Industriële Kring Steenwijkerland hebben in het voortraject het belang van het veiliger maken van deze kruising ondersteund.

Het project is in nauwe samenwerking met de gemeente Steenwijkerland tot stand gekomen. Niet alleen omdat enkele zijwegen en eigendommen van de gemeente bij betrokken zijn, maar ook omdat de gemeente voor de helft bijdraagt in de kosten van realisatie. Na een aanvankelijk moeizame grondaankoop, waardoor het project enkele jaren vertraging kende, is in augustus van dit jaar het werk aanbesteed en met grote voortvarendheid uitgevoerd. De totale kosten van het projecten bedragen rond de EUR 450.000,-.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Meer weginformatie in Overijssel. © 2003 Provincie Overijssel