Gemeente Ede

nummer 267 / Ede, 25 november 2003

Nieuwe fietsenstalling aan de Achterdoelen: gratis en bewaakt

Wethouder P. van t Hoog opent vrijdag 28 november om 13.30 uur de nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de Achterdoelen 20 in Ede. De nieuwe fietsenstalling komt in plaats van de stalling aan de Nieuwe Stationstraat, die gesloopt zal worden. Deze verhuizing wordt aangegrepen om de stallingsbijdrage af te schaffen: het stallen van een fiets, bromfiets of scooter aan de Achterdoelen wordt gratis!

De openingstijden van de nieuwe fietsenstalling zijn: van maandag tot en met donderdag van 7.00 tot 18.45 uur, vrijdag van 7.30 tot 21.45 uur en zaterdag van 7.30 tot 17.45 uur. Om inwoners te informeren over de gratis bewaakte fietsenstalling en de verhuizing delen stadswachten komende vrijdagmiddag en avond en zaterdag zakjes pepernoten met een adreswijziging uit aan het winkelend publiek.

De fietsenstalling aan de Achterdoelen is een tijdelijke voorziening. Als de Hof van Gelderland in de tweede helft van 2005 klaar is, zal daar een permanente fietsenstalling komen.

De stalling aan de Nieuwe Stationstraat 10 is met ingang van zaterdag 29 november gesloten. Het pand zal gesloopt worden in verband met nieuwbouwplannen.