SENTER


Regionale bijeenkomst Strategisch Ondernemerschap

'Kies ervoor of je een muis of een olifant wilt zijn.'

Dit gaat Midas Dekkers adviseren aan ondernemers op de regionale bijeenkomst Strategisch Ondernemerschap. Op die bijeenkomst vergelijkt Midas Dekkers de overlevingsstrategie van de natuur met die van bedrijven. Jan Terlouw stimuleert het Midden- en Klein Bedrijf uit de regio Rotterdam om met strategie en innovatie meer greep op de toekomst te krijgen. Investeren, groeien of snoeien? Wat wordt de strategie om de concurrent voor te blijven? Het belang van een strategie komt aan de orde, maar ook hoe je een visie kan ontwikkelen. Syntens en Senter organiseren deze bijeenkomst op 28 november in het Oceanium in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Uit onderzoek blijkt dat afwachtende bedrijven zonder strategie voor de lange termijn in het huidige economische klimaat 40 procent meer kans hebben op een sterk dalende omzet. Om de continuïteit te waarborgen en ambities waar te maken is het noodzaak om verder te kijken dan de dagelijkse gang van zaken. Tijdens de bijeenkomst ervaart de ondernemer dat strategie de basis is voor continuïteit en groei van het bedrijf.

Boeiende sprekers
Naast sprekers als Midas Dekkers (bioloog, schrijver en tv-persoonlijkheid) en Jan Terlouw (voormalig minister van Economische Zaken en voorzitter van het bestuur van Syntens) prikkelt ook René van Horen (visionair en trendwatcher op het gebied van ondernemerschap) de gedachten van de bezoeker over visie en strategie in een workshop. In een interactieve workshop van MKB Adviseurs en Ten Oever Advies Groep wordt de bezoeker gestimuleerd en uitgedaagd om na te denken over de strategie van hun bedrijf op de lange termijn. Hierbij komen de volgende vragen aan de orde. 'Hoe kom ik vandaag tot mijn strategie voor morgen?', 'Wat kan ik doen om meer grip op mijn eigen toekomst te krijgen?' en 'Hoe creëer ik onderscheidend concurrentievoordeel voor mijn onderneming?'.

Subsidie voor strategie
Op deze bijeenkomst krijgt de bezoeker ook informatie over de Subsidieregeling Kennisoverdracht Ondernemers MKB (SKO), een subsidieregeling voor het ontwikkelen van een strategieplan. Ondernemers vertellen hun ervaringen met het aanvragen van de SKO-subsidie en de samenwerking met een adviseur bij het ontwikkelen van een strategieplan. Voor MKB bedrijven, die strategie in hun organisatie willen verankeren, stelt Senter een subsidie ter beschikking van 40 procent van de projectkosten tot een maximum van EUR 22.000.

Deelname en informatie
De bijeenkomst begint om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Deelname aan dit seminar bedraagt EUR 95 (BTW-vrij). Inschrijven kan via de website van Syntens, www.syntens.nl/zuidholland en voor vragen kan men terecht bij Bob Weehuizen, adviseur Syntens, tel. (010) 424 60 00.

Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers
Syntens stimuleert en begeleidt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van projecten bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Hierbij gaat het om vernieuwing en verandering van producten, processen, markten of een combinatie hiervan. De adviseurs van Syntens werken volgens een onafhankelijke formule. Zij hebben kennis van innovatieprocessen en koppelen via hun uitgebreide kennisnetwerk van bedrijven en instellingen de ondernemer aan de juiste (markt)partijen.
Syntens werkt in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Syntens telt in totaal circa 450 medewerkers verspreid over zes regio's in Nederland en met een Centraal Kantoor in Den Haag.

Senter
Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling van Senter is het versterken van de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in ons land. Wilt u meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter, dan kunt u contact opnemen met Algemene Informatie & Advies, het telefoonnummer is (070) 373 52 77.


---


----Noot voor de redactie,