Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-11-2003

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 28 november
Nederland 2 ­ 21.30 uur

Schokkende ontknopingen in twee zaken vermist

In TROS VERMIST van vrijdag 28 november a.s. opmerkelijke ontwikkelingen rond twee vermiste moeders na de laatste uitzending van TROS VERMIST.

Op verzoek van de politie werd een oproep gedaan voor Patricia Bouwens uit Den Helder, moeder van drie kinderen. Direct na de uitzending bleek dat het lichaam van Patricia diezelfde avond al was gevonden. Patricia is vermoord en haar echtgenoot is aangehouden als verdachte.

Jacqueline Loerakker, die haar partner en dochtertje in verwarde toestand verlaten had, is dankzij VERMIST terecht. De Haarlemse was vanaf Zandvoort over het strand helemaal naar Scheveningen gelopen. Vervolgens had ze vijf dagen lang rondgedoold. Een huisartsenpost in Breda weigerde de totaal ontredderde vrouw te helpen, maar een patiënte in de wachtkamer herkende haar uit de uitzending van VERMIST en sloeg alarm.

De afgelopen twee uitzendingen van VERMIST werden gezien door niet minder dan twee miljoen mensen. Met het oplopen van de kijkersaantallen neemt ook het aantal oplossingen dankzij het programma toe. Jaap Jongbloed: "Het is ongelofelijk dat in ons achtste seizoen nog steeds meer kijkers VERMIST weten te vinden. Wij zijn er enorm trots op, maar belangrijker nog: het aantal tips neemt er door toe en dus kunnen we bij nog meer achterblijvers de zorgen over hun vermiste dierbaren wegnemen!"