RVU

747AM P E R S B E R I C H T


---

PB 1128 Hilversum, 27 november 2003

DE CONFRONTATIE

- discussieprogramma over de vraag: 'Wat te doen met de ouderenzorg in tijden van bezuinigingen?' -

VRIJDAG 28 NOVEMBER 2003 VAN 13.30-14.00 UUR, RVU / 747AM

De bezuinigingen in de zorg zijn deze week voortdurend in het nieuws: protesten van fysiotherapeuten die al jaren volgens een veel te laag tarief moeten werken, discussies over de positie van de chronisch zieken en als klap op de vuurpijl het opschorten van het debat in de Kamer vanwege onduidelijkheid over de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg. Onbegrijpelijk vinden veel mensen het dat de politiek de zorgsector, en met name de ouderen en chronisch zieken, geen financiële zekerheid biedt. In het RVU-discussieprogramma De Confrontatie staat daarom de vraag centraal: "Hoe moeten politiek en verzorgings- en verpleeghuizen voor ouderen in tijden van bezuinigingen omgaan met het beschikbare geld?"

Jeanette Spiering, directeur van verpleeghuis Hogewey in Weesp, vindt dat Den Haag zou moeten voorstellen dat de instellingen zelf hun gang moeten kunnen gaan. Dus meer deregulering. Daarover gaat ze in discussie met Antoinette Vietsch, Tweede-Kamerlid voor het CDA en Agnes Kant, Tweede-Kamerlid voor de SP.

De Confrontatie sluit aan bij het dagelijkse programma Halte 747AM, dat deze week als locatie het verpleeghuis Hogewey in Weesp had.

Presentatie: Ben Kolster
Redactie: Annette van den Berg

halte747am.nl
confrontatie@rvu.nl

De Confrontatie is een rechtstreeks RVU-discussieprogramma onder leiding van Ben Kolster, dat thematisch aansluit bij het programma Halte 747AM en waarin enkele gasten discussiëren over een belangwekkend maatschappelijk onderwerp.