Gemeente Woudrichem

27/11/2003
Grafrusttermijn enkele graven begraafplaats Almkerk verstreken

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken bekend dat zij voornemens zijn een groot aantal graven op de gemeentelijke begraafplaats aan de Burg H Blokstraat te Almkerk te ruimen. Het betreft hier algemene graven waarvan de grafrusttermijn, en eigen graven waarvan de uitgifteduur is verstreken. De ruiming zal niet eerder plaatsvinden dan één jaar na deze publicatie.

Algemene graven
De grafrusttermijn van algemene graven bedroeg in het verleden tien jaar. Algemene graven waarin t/m 1993 is begraven zullen worden geruimd.
Het betreft de navolgende graven:

een groot aantal graven in de vakken C t/m H oud

vak A nr 103 t/m 156

een groot aantal graven in vak B

vak C nr 1 t/m 54

vak D nr 1 t/m 52

vak E nr 27 t/m 34

Nabestaanden kunnen vanaf heden tot 1 december 2004 een schriftelijk verzoek indien om de stoffelijke resten (op eigen kosten ) individueel te herbegraven.

Eigen graven
De uitgifteduur van eigen graven varieert van 20, 30 tot 40 jaar of langer. Dit zijn graven die vóór 1983 zijn uitgegeven. Het betreft de navolgende graven:

Een groot aantal graven in de vakken C t/m H oud

Een groot aantal graven in vak B

Rechthebbenden/nabestaanden krijgen vanaf heden tot 1 december 2004 eenmalig de gelegenheid het recht op een eigen graf te verlengen ongeacht de datum waarop dit recht was vervallen. Wanneer van deze mogelijkheid geen gebruik wordt gemaakt, dan wordt het betreffende graf betrokken bij de in deze perspublicatie aangekondigde ruiming. Er is inmiddels zoveel mogelijk geprobeerd de rechthebbenden/nabestaanden van de betrokken eigen graven persoonlijk hierover te benaderen. Helaas is dit niet voor alle eigen graven gelukt. Op de eigen graven die voor ruiming in aanmerking komen en waarbij tot op heden geen contact heeft kunnen plaatsvinden met rechthebbenden/nabestaanden, zal binnen afzienbare tijd een oproep worden geplaatst met de mededeling "Wil de rechthebbende van dit graf contact opnemen met de administratie van de begraafplaatsen."

Grafbedekkingen/gedenktekens
Het voornemen van de gemeente Woudrichem betreft niet alleen het ruimen van graven, maar eveneens het verwijderen en vernietigen van de op de in dit persbericht bedoelde graven nog aanwezige grafbedekkingen en/of gedenktekens. Wij zullen niet eerder tot uitvoering hiervan overgaan dan één jaar na het verschijnen van deze publicatie. Nabestaanden en rechthebbenden kunnen vanaf heden tot 1 december 2004 een schriftelijk verzoek indienen om de aanwezige grafbedekking en/of gedenktekens (op eigen kosten) op afspraak af te halen. Indien het grafmonument na 1 december 2004 nog aanwezig is op het graf vervalt het aan de gemeente en zorgt de gemeente te allen tijde voor verwijdering en vernietiging.

Nadere informatie
Voor het verkrijgen van een aanvraagformulier voor de grafbedekking en/of het herbegraven en eventuele overige vragen kunt u op dinsdag en donderdag contact opnemen met mevrouw M. Groenenberg-Bouman, telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0183-308156 of mevrouw B. Biesheuvel-van der Linden, telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0183-308155.