PLAYLOGIC

Nederlandse games wereldwijd verkrijgbaar

Persbericht
LET OP: EMBARGO TOT 16.00

28 november 2003 - De Nederlandse gamesuitgever en -ontwikkelaar Playlogic heeft op de GameXpo in Utrecht een aantal nieuwe titels aangekondigd. In de ontwikkeling van de games wordt door het bedrijf komend jaar tussen de 12 en 15 miljoen euro geïnvesteerd.

De titels zijn een sterke aanvulling op de al eerder aangekondigde games die in februari/maart wereldwijd in de winkels zullen liggen: Cyclone Circus, Xyanide, Alpha Black Zero en Airborne Troops. Onderhandelingen met toonaangevende distributeurs bevinden zich momenteel in de laatste fase en worden naar verwachting voor het eind van het jaar afgerond. De games die momenteel ontwikkeld worden zijn later in 2004 en in 2005 verkrijgbaar.

De eerste van de vandaag aangekondigde nieuwe titels bevindt zich reeds in een vergevorderd stadium: Inuits, een actie-avontuur dat zich afspeelt in een sprookjesachtige fantasiewereld. Onder de werktitel 'Project Snap' wordt een game ontwikkeld die zowel op spelcomputers als op de PC via internet gespeeld kan worden.

Bij de introductie van de Portable PlayStation (PSP) volgend jaar, brengt Playlogic een racegame uit voor deze nieuwe compacte spelcomputer van Sony. Het spel heeft de werktitel 'PSP Racing' gekregen. Tevens is gestart met de ontwikkeling van de opvolger van Alpha Black Zero 2, de spannende tactische shooter die zich in de verre toekomst afspeelt.

De science fiction shooter Xyanide die in februari/maart uitkomt, zal ook voor de Nokia N-Gage verkrijgbaar zijn. Momenteel wordt een versie voor deze nieuwe gamestelefoon ontwikkeld, die tegelijkertijd uitkomt.

OVER PLAYLOGIC

Playlogic is de grootste Nederlandse uitgever en ontwikkelaar van games voor console, PC, handheld en mobiel. Begin 2004 zijn de eerste vier titels van het bedrijf wereldwijd verkrijgbaar. Bij Playlogic, haar dochterbedrijven en de studio's waarmee zij samenwerkt, zijn momenteel tussen de 150 en 160 personen werkzaam.

Playlogic International NV geeft games uit die ontwikkeld worden door Playlogic Game Factory in Breda, het Haagse Khaeon en het Franse Widescreen Games. Engine Software in Doetinchem ontwikkelt de handheld-titels, terwijl voor mobiel een samenwerkingsovereenkomst is gesloten met Overloaded Pocket Media. Playlogic International is gevestigd in Amsterdam en is verder verantwoordelijk voor sales, distributie en marketing.

VOOR MEER INFORMATIE

Playlogic International NV
Esther Berger, communicatie & pr
T: +31 20 676 03 04
M: +31 6 51 874 971
E: eberger@playlogicint.com

Voor aanvullende informatie over Playlogic, de games die zij uitgeeft en ontwikkelt, beeldmateriaal en uitgebreide persinformatie, kun u terecht op www.playlogicgames.com.

28 nov 03 10:03