Provincie Drenthe

Snel en gemakkelijk heen en weer in feestmaand met lijn 127 Decemberactie sneldienst Hoogeveen - Emmen

Assen, 28 november 2003
Persberichtnummer 03-152



Onder het motto 'december winkelmaand' kunnen reizigers tussen Hoogeveen en Emmen na 9.00 uur tegen een sterk gereduceerd tarief gebruik maken van de busdiensten op lijn 127. Het actiekaartje bedraagt in december slechts 5 euro voor een retourrit in plaats van 9 euro. Kinderen onder de 12 kunnen meereizen voor slechts 50 eurocent. Deze snelle bus verbindt de stadscentra via de snelweg A37. Het actiekaartje is ook geldig tijdens de avonduren op lijn 27. Sneldienst 127 rijdt ook op 22, 23 en 24 december volgens de volledige dienstregeling.

Het is voor de tweede keer dat een promotieactie op touw wordt gezet voor de snelle lijnverbinding tussen Hoogeveen en Emmen. Tijdens de herfstvakantie maakten meer dan 1000 reizigers kennis met de sneldienst die via de stadscentra van station naar station rijdt. Ook deze maal is er een verloting gekoppeld aan de actie. Reizigers maken kans op een digitale organizer. De actiekaartjes zijn uitsluitend te koop bij de buschauffeur van lijn 127.
De actie is een initiatief van de provincie Drenthe, de gemeenten Emmen en Hoogeveen, vervoermaatschappij Arriva, reizigersvereniging ROVER en het Vervoer Coördinatiecentrum Noord-Nederland, dat zich onder meer bezighoudt met de promotie en marketing van openbaar vervoer.
Reizigers naar Emmen kunnen tevens opstappen op de bus van Emmen naar Meppen (Duitsland), waar zij de kerstmarkt kunnen bezoeken. Een retourtje naar Meppen kost 4 euro. De eerste bus vertrekt om 10.27 uur in Emmen, de laatste bus vanuit Meppen vertrekt om 16.20 uur en sluit aan op de bus in Emmen naar Hoogeveen van 17.20 uur.

Lijn Hoogeveen - Emmen maakt deel uit van het netwerk van sneldiensten. Deze actie is één van de activiteiten om dit netwerk te versterken. Inmiddels heeft de provincie de aanbesteding van deze buslijn in voorbereiding. Mogelijk dat de lijn kan uitgroeien tot een hoogwaardige verbinding.

Gezamenlijk persbericht van provincie Drenthe, de gemeenten Hoogeveen en Emmen, vervoermaatschappij Arriva, reizigersvereniging ROVER en Vervoer Coördinatiecentrum Noord-Nederland



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl