Stad Utrecht 10.30 uur

Utrecht 28-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Woninginbreker aangehouden
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden op verdenking van meerdere woninginbraken.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Oudwijkerdwarsstraat omstreeks 16.50 uur een voor hun bekende man lopen. De man 23 jaar uit Utrecht - kwam qua signalement overeen met een inbreker die de laatste weken inbraken pleegt in Utrecht oost. De man werd buiten heterdaad aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Hier verklaarde hij betrokken te zijn geweest bij een aantal woninginbraken. Tevens gaf hij aan geen bezwaar te hebben als de politie in zijn woning ging kijken. In de woning trof de politie een aantal verdachte goederen aan. De politie is een onderzoek gestart naar de verklaringen van de man.

Aangehouden na belediging
UTRECHT Op de Waterstraat heeft de politie in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november een man aangehouden voor onder andere belediging.

Omstreeks 04.05 uur wilde de politie in de Waterstraat een viertal personen controleren. Drie van de vier bleven staan maar een vierde liep door. De agenten sommeerde de 29-jarige Utrechter meerdere malen te stoppen, echter hij liep gewoon door en maakte beledigende opmerkingen naar de agenten.

De Utrechter werd aangehouden maar pleegde verzet tijdens de aanhouding. Op het bureau wenste de man niet mee te werken en bleef hij zich verzetten. Hij werd uiteindelijk in gesloten voor verder verhoor.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT Op de Marco Pololaan hield de politie donderdagavond een man aan die onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 19.30 uur een voertuig met hoge snelheid over de Trumanlaan rijden. De bestuurder negeerde een rood verkeerslicht en reed verder in de richting van de Marco Pololaan. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder werd op de Marco Pololaan ter hoogte van de Vasco da Gamelaan aan de kant gezet.

Via de meldkamer bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Utrecht niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto niet verzekerd was. Na een blaastest bleek dat hij tevens te veel gedronken had. De Utrechter werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees 425 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur en een bekeuring voor het negeren van een rood verkeerslicht werd hij naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole
UTRECHT De politie van het district Paardenveld heeft donderdagmiddag en -avond op verschillende locaties verkeerscontroles uitgevoerd.

De controles vonden tussen 14.00 en 21.00 uur plaats op onder andere de Eykmanlaan, Mr. Tripkade, De Hopakker en de Talmalaan. Een groot aantal bekeuringen werd uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een verlopen APK en het niet in orde hebben van de verlichting.

In totaal werden ruim 700 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Voor 98 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid.