Politie Limburg-Zuid

Preventieve zoeking woonwagenkamp

Margraten 28-11-2003 - Op donderdag 27 november 2003, omstreeks 09.00 uur, verrichtte de politie zoekingen in meerdere woonwagens op het woonwagenkamp aan de Dobbelsteynstraat in Margraten. Daarbij werden twee wapens aangetroffen (naar alle waarschijnlijkheid nepwapens) en één aanhouding verricht.

Op dit kamp wonen twee families waarvan twee leden sinds geruime tijd ruzie met elkaar hebben. Een vijftal weken geleden sloeg de vlam in de pan en ontstond een steekpartij waarbij één persoon gewond raakte. In de weken daarop bleef de situattie gespannen. Bovendien kreeg de politie aanwijzingen dat zich vuurwapens op het kamp zouden bevinden.

In overleg met Justitie te Maastricht werd daarom besloten om uit voorzorg een zoeking naar die vuurwapens te doen. Deze vond vandaag onder leiding van de rechtercommissaris en de officier van justitie plaats.
De actie leverde twee (vermoedelijk imitatie) handvuurwapens op, alsmede een hennepplantage van ruim 100 planten op. Een 61-jarige bewoner werd aangehouden op verdenking van het bezit van verboden wapen(s).
In totaal werden 70 manschappen ingezet, waaronder één sectie ME (26 man). De zoeking werd ondersteund door twee speurhonden van de explosieven opsporingsdienst van de Koninklijke Marechaussee en technisch personeel van de Divisie Regionale Recherche. Er hebben zich tijdens de zoeking geen incidenten voorgedaan.