Gemeente Dordrecht


---

Weizigt nog publieksvriendelijker

Carla Franken
De benedenverdieping van het Koetshuis krijgt een publieksfunctie met wisselende tentoonstellingen en de Newtonhoek. De paardenstal wordt de nieuwe ontvangstruimte voor grote groepen, symposia en workshops. Ook andere organisaties die samenwerken met het Weizigt NMC kunnen van deze ruimte gebruik maken. Voor de reconstructie van de tuin en het leslokaal stelt het Weizigt Natuur en Milieucentrum een plan op.

Het nieuwe Koetshuis
Het Koetshuis wordt het nieuwe gezicht van het Weizigt Natuur en Milieu Centrum. Het Kringloopwarenhuis verlaat per 1 januari 2004 de bovenverdieping van het Koetshuis. Deze ruimte kan hierdoor ingericht worden als kantoorruimte.

Reconstructie smederij en tuin
In het Meerjaren(beleids)programma is de reconstructie van de smederij en de tuin van het Weizigt NMC opgenomen voor het derde kwartaal in 2003. Deze planning is niet gehaald. De bodem onder de smederij was verontreinigd. Met het krediet voor de herbouw van de smederij kan de bovenverdieping worden aangepast en op het terrein een leslokaal worden gerealiseerd.