Gemeente Dordrecht


---

Burgemeester koopt tegeltje van de Buitenwacht

Carla Franken
Burgemeester R.J.G. Bandell koopt een tegeltje, dat gebruikt gaat worden voor de verbouwing van Ontmoetingscentrum De Buitenwacht. De Stichting houdt een tegeltjes-actie om over wat extra middelen te kunnen beschikken voor de verbouwing van het pand aan de Bosboom Toussaintstraat 67.

Gerrit Jan van der Kolm van Stichting De Buitenwacht, biedt de burgemeester een tegeltje te koop aan. Tegen betaling van EUR 10 kan de burgemeester zijn naam, een wens of een andere boodschap met viltstift op de tegel schrijven. De boodschap wordt later ingebrand en het tegeltje wordt verwerkt bij de verbouwing van het pand van De Buitenwacht.

Uiteraard kan niet alleen de burgemeester, maar iedereen die de Buitenwacht wil steunen, een tegeltje kopen en beschrijven. Er worden in totaal ongeveer tweeduizend tegels verwerkt bij de renovatie. Wie - letterlijk en figuurlijk - een steentje wil bijdragen aan de verbouwing kan iedere werkdag tussen 09.30 en 16.00 uur naar de Tollensstraat 19 komen, waar de Buitenwacht tijdelijk is gehuisvest.

Voor bedrijven en winkels is er voor EUR 50 de mogelijkheid het bedrijfslogo te laten inbranden in een tegeltje. Meerdere tegels kopen, en daar een bedrijfslogo en/of boodschap op zetten, kan natuurlijk ook.