Politie Hollands Midden
Datum: 28 november 2003

(


Onder invloed Sassenheim

De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november een 36-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op de Westerstraat omdat hij met hoge snelheid reed. De ademanalyse wees 485 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.



Onder invloed Leiden

De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november een 32-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd op de Rijnsburgersingel. De ademanalyse wees 675 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Bespoten met bijtende vloeistof Leiden

Een 16-jarige jongen uit Leiden is donderdag 27 november rond 16.45 uur door een onbekende jongen in het gezicht gespoten met een bijtende vloeistof. De jongen fietste met een vriend in de Leuvenstraat toen ze werden aangesproken door een onbekende jongen. Toen de beide vrienden stopten omdat de telefoon van het slachtoffer afging, kwam de onbekende dichterbij. Direct na het telefoongesprek spoot hij de vloeistof in het gezicht van het slachtoffer. De politie is op zoek naar de dader, signalement: Ongeveer 14 á 15 jaar, zwarte wollen muts met opschrift N.Y., slotjesbeugel.

Getuigen van pogingen berovingen gezocht Leiden
De politie is op zoek naar getuigen van een aantal pogingen berovingen in de maand november. Op maandag 3 november vonden tussen 21.00 en 21.15 uur twee pogingen plaats. Een 22-jarige Leidse fietste over de Oude Rijn in de richting van de Pelikaanhof toen er van achteren een fietser probeerde haar schoudertas weg te trekken. Doordat de vrouw de tas stevig vasthield is de beroving mislukt. De vrouw zag de fietser wegrijden in de richting van de Pelikaanhof. Omstreeks 21.10 uur fietste een 23-jarige Leidse over de Kooilaan. Ter hoogte van de Albert Heijn werd ook zij bijna beroofd van haar schoudertas. De schoudertas bleef echter vastzitten aan de fiets waarna de berover zonder tas wegfietste in de richting van de Sumatrastraat.
Een 59-jarige Leidse liep op vrijdag 7 november tussen 23.30 en 23.45 uur over de Middelweg toen zij ter hoogte van café 'De Branderij' voelde dat er aan haar schoudertas werd getrokken. De vrouw viel hierdoor maar kon haar tas nog vasthouden. Ze zag vervolgens twee jongens met een fiets weglopen. Op dezelfde dag en ongeveer dezelfde tijd vond op de Pelikaanstraat ook een poging plaats. Een 43-jarige Leidse wilde op haar fiets stappen nadat ze op de hoek van de Oude Rijn was overgestoken. Op dat moment werd aan haar tas getrokken. Door te schreeuwen wist ze de berover af te schrikken waarna deze ervandoor ging in de richting van de Oude Rijn. De man sprong achterop de fiets bij een andere man.
Zaterdag 22 november even voor 18.30 uur werd op de Hooglandse Kerkgracht bij een 47-jarige Leidse geprobeerd haar tas weg te trekken. Ter hoogte van de kerk voelde de vrouw een ruk aan haar tas waardoor ze viel. De man is er rennend vandoor gegaan in de richting van de Oude Rijn toen de vrouw begon te schreeuwen.
De politie heeft deze zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Politie zoekt getuige van mishandeling met steen Voorschoten
De politie is op zoek naar een fietster die op dinsdag 25 november een 10-jarige Voorschotenaar heeft opgevangen nadat er een steen tegen zijn hoofd was gegooid. De Voorschotenaar fietste omstreeks 17.15 uur over de Koninklijke Marinelaan in de richting van de Zwaluwweg. Ter hoogte van het bedrijf Fixet zag hij twee jongens van ongeveer 13 jaar oud hem tegemoet lopen. Een van de jongens pakte een steen op en riep vervolgens naar de Voorschotenaar. De fietser keek om maar fietste door omdat hij de jongens niet kent. Nadat hij de twee gepasseerd was kreeg hij een steen tegen zijn achterhoofd gegooid. De Voorschotenaar is doorgefietst maar werd geroepen door een vrouw die op de Zwaluwweg fietste. Zij is met hem een stuk naar huis gefietst. De jongens van ongeveer 1.60 lang en donker gekleed zijn een poortje tussen het bedrijf Fixet en rijtjeswoningen ingelopen. De politie wil graag met de vrouw in contact komen, of met andere getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Trekker met oplegger in sloot Aarlanderveen
Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag is even voor 15.00 uur op de Nieuwkoopseweg in de richting van Aarlanderveen met zijn vrachtauto met oplegger in een sloot terechtgekomen. De Hagenaar heeft verklaard voor een bocht net voor Aarlanderveen een blackout te hebben gekregen. De chauffeur reed in de bocht rechtdoor waarna hij met zijn voertuig via een afbakeningspaal in de sloot aan de rechterzijde van de weg terechtkwam. De chauffeur wist met de hulp van een automobilist uit het voertuig te komen. Hij werd met een bult op het voorhoofd en voor controle naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. De Nieuwkoopseweg (N231) werd vanaf de rotonde Oostkanaalweg/Achtermiddenweg/kruising Aarlanderveen vanwege de mist en takelwerkzaamheden om 16.00 uur afgesloten in beide richtingen. Door het overladen van tientallen rolcontainers met levensmiddelen uit de vrachtwagen, hebben de takelwerkzaamheden tot laat in de avond geduurd. De politie stelt een onderzoek in.


Aanrijding met letsel Zoeterwoude

In de vroege ochtend rond 05.45 uur heeft op 27 november een aanrijding plaatsgevonden op de Rijksweg N11 bij Zoeterwoude. Een 35-jarige automobilist uit Zoeterwoude reed over de Ommedijkseweg, komende uit de richting Zoeterwoude-Rijndijk, en wilde bij de kruising met de N11 rechtdoor oversteken. Eenmaal op de N11 kwam er van links, uit de richting Hazerswoude-Rijndijk, een personenauto die vol in de flank van de eerste auto botste. De auto die van links kwam, bleek door een rood verkeerslicht te zijn gereden. De 24-jarige bestuurder is woonachtig in Hazerswoude Dorp. De Zoeterwoudese automobilist is met licht hoofdletsel naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht waar hij gehecht is.


Fietser betrokken bij aanrijding Leiderdorp

Op 27 november botste, omstreeks 07.50 uur, een 11-jarig meisje uit Leiderdorp met haar fiets tegen een auto. Het meisje reed over de Acacialaan in Leiderdorp en fietste van de Persant Snoepweg richting de Hoogmadeseweg. Toen zij de Lindelaan naderde en de weg overstak botste ze tegen de auto met een 56-jarige bestuurster uit Zoeterwoude. Het meisje is met onbekend hoofdletsel naar het Rijnland Ziekenhuis vervoerd. De fietser voerde vermoedelijk geen fietsverlichting terwijl het schemerig en mistig was. De politie onderzoekt de zaak nader.


Onder invloed Koudekerk a/d Rijn

De politie heeft donderdagavond 27 november een 53-jarige man uit Koudekerk a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde tijdens een alcoholcontrole aan de Hondsdijk. De ademanalyse wees 525 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uur.


Politie onderzoekt verkrachting Reeuwijk

De politie stelt een onderzoek in naar de verkrachting van een 14-jarige Reeuwijkse. De Reeuwijkse fietste omstreeks 20.15 uur over de Buitenomweg in de richting van de Hockeyvelden. Ter hoogte van het parkeerterrein bij de tennisvereniging zou zij door drie mannen in een auto getrokken zijn, waarna zij werd verkracht. De politie heeft ter plaatse direct een onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Sociale Jeugd- en Zedenzaken in Waddinxveen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Vrouw van telefoon beroofd Gouda

Een 42-jarige vrouw uit Gouda is donderdag 27 november rond 11.50 uur van haar telefoon beroofd op de Markt. Een man bedreigde haar met een steekvoorwerp. Hierop moest zij haar telefoon afstaan en ging de man er in onbekende richting vandoor.


Controle belading vrachtvervoer Schoonhoven

De politie heeft donderdag 27 november bij een beladingscontrole op de Opweg twee overtredingen geconstateerd. Er geldt een 15-tons beperking. Een van de vrachtwagens overschreed dit gewicht met 131% (34780 kg). De andere overschreed het toegestane gewicht met 71% (25760 kg.) In beide gevallen is een bekeuring gegeven.


Getuigen van overval in woning gezocht Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie is op zoek naar getuigen van een overval in een woning op woensdag 26 november. Drie nog onbekende mannen zouden op woensdag 26 november rond 05.35 uur een woning aan het Prins Alexanderpad binnengedrongen zijn. Zij bedreigden de aanwezige bewoners, een 61-jarige man en een 63-jarige vrouw vermoedelijk met een vuurwapen en mes waarna zij er waarschijnlijk met een auto vandoor zijn gegaan. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --