Politie Drenthe

persberichten vrijdagmorgen 28 november 2003

Assen 28-11-2003 - Nieuws Politie Drenthe

In ziekenhuis na aanrijding

BUINERVEEN - Twee inwoners vanTweede Exloermond zijn donderdagavond met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat ze op de Zuiderstraat in Buinerveen door nog onbekende oorzaak met hun auto tegen een boom waren gebotst. De 19 jarige bestuurder en zijn 18 jarige passagier raakten bekneld en zijn door de brandweer uit de auto gehaald.

BUINERVEEN - Een 48 jarige inwoner van Buinerveen mocht na onderzoek in het ziekenhuis in Emmen weer naar huis. De man reed als passagier mee in de auto van zijn zoon (leeftijd nog niet vastgesteld) toen die door nog onbekende oorzaak op de Paardetangedijk in Buinerveen in dichte mist met zijn auto van de weg raakte, over de kop sloeg en in een stuk omgeploegd bouwland belandde. De bestuurder is ter observatie een nacht in het ziekenhuis gebleven.

Proces verbaal voor saboteren blaastest

ASSEN - De politie heeft donderdagnacht na overleg met justitie het rijbewijs ingevorderd en proces verbaal opgemaakt tegen een 50 jarige automobilist uit Gasselte. De man, een 50 jarige automobilist uit Gasselte is donderdagnacht werd rond twee uur wegens zijn opvallend wilde rijgedrag op de Amelte in Assen aan de kant gezet en saboteerde vervolgens de blaasproef. Ook bij de ademanalyse op het bureau stelde de man zich niet meewerkend op.

Onbekende Pitbull overreden

MEPPEL - Een 19 jarige automobilist uit Steenwijk heeft donderdagavond op de A32 bij Meppel schade aan zijn auto opgelopen toen hij op de A32 bij Meppel een loslopende hond voor de auto kreeg. Onderzoek wees uit dat het om een forse pitbull ging. De hond heeft de klap niet overleefd. Tot nu toe is de hond niet geïdentificeerd en er heeft zich ook geen eigenaar gemeld.

Teveel vermogen

KLAZIENAVEEN - De politie heeft donderdagavond in Klazienaveen 9 bromfietsbestuurders bekeurd. 8 voor het rijden met teveel vermogen en 1 omdat hij zonder remmen reed. Van de 12 bromscooters die de politie bij een controle van de weg haalde bleken er 8 met teveel vermogen te rijden. Dat kwam uit toen de brommers een voor een op de rollentestbank werden gezet.

Fietsendief als veelpleger in cel

ASSEN - Na een tip van een getuige heeft de politie donderdagmiddag een 33 jarige man uit Assen aangehouden wegens verdenking van fietsendiefstal. Hij is na overleg met justitie ingesloten Een getuige had gezien dat de man bij het gebouw van het ICO een fiets meenam die niet van hem was. De man bleek een bekende van de politie; hij staat te boek als veelpleger en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Man ingeloten wegens huiselijk geweld

EMMEN - De politie heeft donderdagavond een 25 jarige man uit die plaats gearresteerd wegen zware mishandeling De politie ging af op een melding uit de buurt en trof in een woning op de Hoitingeslag een echtpaar met een kind aan, waarvan de vrouw gewond was aan haar arm. Omdat de vrouw geen aangifte wilde doen tegen haar man heeft de politie de man volgens het protocol huiselijk geweld aangehouden en na voorgeleiding ingesloten.

Illegaal bezit vuurwerk bestraft met HALT

DIEVER - De politie heeft donderdagavond twee 13 jarige jongens uit Diever aangehouden omdat ze op de Kruisakkers in Diever met vuurwerk gooiden.

De politie heeft ze de strijkers die ze nog hadden afgenomen. Beide jongens gaan het HALT traject in.

Veel fietsers zonder licht

BEILEN - De politie van Middenveld heeft donderdagavond bij een (fiets)verlichtingscontrole op diverse locaties in Beilen 17 fietsers bekeurd die hun verlichting niet in orde hadden. Een passant werd nog een wildplasser betrapt die de gevel van het gemeentehuis als urinoir gebruikte.