Ingezonden persbericht


Op zoek naar een origineel cadeau?

MIG straaljager te koop op eBay.nl

Amsterdam, 28 november 2003 - Vanaf vandaag wordt er via eBay.nl een straaljager geveild. eBay.nl is de Nederlandse tak van de wereldwijde marktleider in online kopen en verkopen. Het betreft een 16 meter lange MIG-21 Fishbed, momenteel in het bezit van een bedrijf in Den Bosch waar hij dienst deed als eyecatcher. De startprijs van de veiling ligt op één euro en iedereen die ingeschreven is op eBay kan een bod uitbrengen. De veiling op eBay.nl duurt in totaal 10 dagen en loopt af op maandag 8 december aanstaande. Doordat alle 27 internationale eBay-sites met elkaar in verbinding staan, kan wereldwijd iedereen meebieden in deze speciale veiling. De url. is:

Deze MIG -21 Fishbed behoorde oorspronkelijk tot de Poolse luchtmacht, is 16 meter lang, 7 meter breed en 4 meter hoog en weegt ongeveer 5300 kilo. Het is een 1-persoons type onderschepper / jachtvliegtuig voorzien van een Tumansky R-13 turbinestraalmotor met naverbrander. De maximumsnelheid van dit toestel is 2230 km per uur, al wordt vliegen lastig omdat -volgens internationale afspraken- de hoofdstroomkabel is doorgeknipt.

eBay.nl is sinds de introductie in Nederland twee jaar geleden uitgegroeid tot een zeer succesvolle online handelsplaats waar van alles gekocht en verkocht kan worden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel op eBay.nl te vinden. Om een beeld te krijgen bij deze een greep uit de meest verhandelde objecten: per dag worden 300 munten verkocht, 122 games en consoles, 40 mobieltjes, 22 modeltreinen, 13 digitale camera's, 6 laptops en 8 PC-systemen. Enkele voorbeelden van meer zeldzame, vaak unieke veilingen die hebben plaatsgevonden: een 50.000 jaar oud mammoetskelet, twee klassieke auto's uit de privé-collectie van de Prince de Lignac en recent een uniek voetbalshirt van Johan Cruijff.

Over eBay®
Met ruim 85,5 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Wereldwijd heeft de via eBay gerealiseerde omzet in 2002 de 14 miljard dollar overschreden. Onlangs werden de resultaten van het derde kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 20 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.



Ingezonden persbericht