Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 november 2003



Gewonden door botsing


Bij een aanrijding tussen twee personenauto's zijn donderdag op het Kanaal Zuid in Lieren twee gewonden gevallen. Een 27-jarige vrouw uit Epe reed vanuit het Oude Veen het Kanaal Zuid op en verleende geen voorrang aan een 73-jarige Apeldoorner. De auto van de Apeldoorner kwam net niet het water in maar bleef schuin tegen de oever hangen. De brandweer verleende hulp en de auto van de Apeldoorner, met het slachtoffer erin, werd op de kant getrokken. De man werd met nekkachten vervoerd naar het Lukasziekenhuis. De vrouw klaagde over pijn in haar borst en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De politie is zeer tevreden over de omstanders die hulp hebben verleend. Zij verdienen een pluim.



Boete voor dronken automobilist


De politie heeft vrijdagmorgen vroeg eren 19-jarige Apeldoornse automobilist een boete gegeven voor het rijden onder invloed. De politie hield de man rond 00.45 uur op de Deventerstraat aan en constateerde dat de man alcohol gedronken had. Hij blies op het bureau een promillage van 1 en kreeg hiervoor een boete.



Winkeldieven gepakt


De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan de Oranjerie twee Apeldoorners aangehouden die enkele goederen hadden gestolen. De eigenaar betrapte de mannen, een 24-jarige en een 29-jarige Apeldoorner, en droeg hen over aan de politie. De 29-jarige man staat op de veelplegerslijst en bekende tegenover de politie dat hij in nog meer zaken enkele goederen heeft gestolen. Hij blijft opgesloten tot aan de rechtszitting. De politie zond de andere verdachte na verhoor heen.


Preventieve controle

De politie heeft donderdagavond in het kader van de preventieve actie om autokraken te voorkomen op de Hoofdstraat gecontroleerd. Van de in totaal 82 gecontroleerde auto's lagen in 21 auto's enkele goederen duidelijk zichtbaar. Bovendien kregen onder meer dertien fietsers een bekeuring voor het voeren van verlichting en een bromfietser reed op het fietspad.



Snelheidscontrole


De politie heeft donderdag op de Anklaarseweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 10.45 en 14.50 uur passeerden 2.456 bestuurders van motorvoertuigen de controle. Van hen reden er 96 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 88 km. Ook leden van de Koninklijke Marechaussee hielden een snelheidscontrole en wel op de Elspeterweg in Uddel. Ruim 980 voertuigen passeerden tussen 12.00 en 14.45 uur de controle. Vierënzestig bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 en één van hen reed zelfs 99 km/uur.



Rood-lichtcontrole


De politie heeft donderdagmorgen op de kruising Eendrachtstraat/Arnhemseweg een rood-lichtcontrole gehouden. Tien automobilisten reden door het rode verkeerslicht en kregen hiervoor een boete.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --